Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 05. 16:07, hétfő | Helyi
Forrás: haon

Már várja a közös munkát a Loki új edzője

Már várja a közös munkát a Loki új edzője

A norvég szakember igyekszik majd ötvözni a skandináv és a magyar stílust.

Bő két héttel ezelőtt jelentette be a DVSC-TVP, hogy a nyártól a norvég Pal Oldrup Jensen veszi át a csapat irányítását. A kétéves szerződést aláíró trénernek nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen 2012 és 2014 között két szezonon át volt a fehérvári női gárda szakvezetője, irányításával 2014-ben az EHF Kupa elődöntőjébe jutottak a dunántúliak.

Pal Oldrup Jensen péntektől vasárnapig Debrecenben tartózkodott, hogy személyesen egyeztessen a klubvezetéssel a játékoskeret kialakításáról, valamint a DVSC előtt álló feladatokról. Megtekintette leendő együttese MTK elleni mérkőzését, majd az újságírók kérdéseire is válaszolt:

Nem csak videofelvételeken, hanem élőben is szeretettem volna benyomást szerezni a lányokról. Jó volt látni a lelkesedést, és a megalkuvás nélküli küzdést. A csapat sok értékes, jó képességű kézilabdázóval rendelkezik.”

– A gárda támadásban jól játszott, és sokáig a védekezése is rendben volt. Természetesen akadtak apróbb hibák, de összességében nagyon jó munkát végeztek a lányok az MTK ellen – fogalmazott.

Jó benyomás
Saját bevallása szerint Pal Oldrup Jensen korábban szép éveket töltött el Székesfehérváron, és szeretett volna ismét a magyar bajnokságban dolgozni. Már korábban is szóba került a neve a Lokinál, de akkor még nem jött össze a megállapodás.

– Napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, és láttam, hogy a Debrecen szezonról szezonra előbbre lépett. Már a tárgyalásunk idején jó benyomást tett rám a klub és a vezetőség, tetszettek a felvázolt elképzelések. A játékoskeretben is nagy lehetőségek rejlenek, és ha ezt sikerül tovább erősíteni, szép eredményeket érhetünk el – mondta.

Kiváló kondíció
A Loki célja a nemzetközi kupaszereplés, ezzel az ambícióval az edző is teljes mértékben azonosul. Arra a kérdésre, hogy egykori játékosai közül követheti-e valaki Debrecenbe, azt válaszolta, előbb azt a klubvezetőkkel kell megbeszélni, hogy milyen lehetőségeik vannak az átigazolási piacon.

– Nem az a legfontosabb, hogy én melyik egykori játékosomat tudnám elképzelni a csapatban, hanem az, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a lehető legjobb együttest állítsuk össze, egy olyat, amely összhangban van a klub célkitűzéseivel. A DVSC több mérkőzését láttam az elmúlt időszakban, és úgy gondolom, jó irányba indult el az együttes. A minőségi kézilabdához elengedhetetlen a kiváló erőnlét, ez jelenti az alapot, és ehhez kell párosulnia a megfelelő mentális, illetve technikai képességeknek, hogy jó csapatjátékot tudjunk nyújtani. Természetesen egyik pillanatról a másikra nem lehet csak úgy átállni az általam is képviselt úgynevezett skandináv stílusra, már a fehérvári időszakom alatt is inkább igyekeztem ötvözni azt a magyaros stílusjegyekkel. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát, és azt, hogy együtt tudjunk fejlődni – nyilatkozta a szakember

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.