Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 24. 17:05, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már több mint tízezren kérték az ingyenes internetet a szolgáltatóktól

Már több mint tízezren kérték az ingyenes internetet a szolgáltatóktól

Már több mint tízezer lakossági előfizető kérte az ingyenes internethozzáférést az arra jogosultak közül - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

Tíz napja, november 14-én írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók. Eszerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra vehető igénybe ingyenesen a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszony esetén.

A DIGI az MTI-nek azt írta: eddig mintegy 1500-an jelezték igényüket. A támogatás november 18. és december 4. között kérhető, egy adatlap kitöltésével igényelhető, és a vezetékes internetre vonatkozik.

A Vodafone Magyarország sajtóosztálya közölte: közel tízezren kérték már a vezetékes internetet használó ügyfelek közül az ingyenes hozzáférést. A Vodafone a középfokú oktatásban résztvevő diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak a decemberi számlában egyhavi internetszolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési címen írja jóvá. Az arra jogosultak a támogatást online tudják igényelni november 18. és 27. között. Ehhez az ügyfélszámra, a szolgáltatási címre, az oktatási azonosítóra és az oktatási intézmény nevére van szükség, illetve még szükség lehet a korábbi számlára is. További információt a támogatás benyújtásához a szolgáltató honlapján kaphatnak az érdeklődők.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a cég honlapján, a Flip ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához mindkét esetben egy számlára, valamint az oktatási azonosítóra van szükség. A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalmú vezetékes internetszolgáltatás külön tételként jelenik meg. A kedvezmény csak vezetékes internet szolgáltatásra érvényesíthető, mobilnet szolgáltatásra nem - közölte a cég.

A Telenor Magyarország lakossági ügyfeleinek vezetékes internetet nem szolgáltat, kizárólag mobilszolgáltatásokat nyújt, így ez az intézkedés nem érinti. Ugyanakkor az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését. Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól és automatikusan, november 27-étől 2021. február 8-ig elérhető minden Telenor ügyfél számára, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs.

Címkék: ingyenes, internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.