Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 16. 18:05, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Magyar rekordot ért el két Star Wars-plakát a budapesti aukción

Magyar rekordot ért el két Star Wars-plakát a budapesti aukción

Magyarországi rekordot ért el két Star Wars-plakát leütési ára Budapesten:

A Csillagok háborúja című film plakátja 1,2 millió forintért, A jedi visszatér plakátja 1 millió forintért kelt el a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium közös aukcióján - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

A George Lucas rendezte Csillagok háborújához a MOKÉP felkérésére Felvidéki András grafikus készített plakátot, míg Richard Marquand A jedi visszatér című, 1984-es filmje magyarországi plakátját Helényi Tibor Munkácsy-díjas grafikusművész tervezte - olvasható a hétfői tájékoztatóban.

Az Iparművészeti Főiskola typo-grafikai tanszékén diplomázó Jozipovics György Palasovszky Ödönnek, az avantgárd hercegének Reorganizáció című verseskötetéhez készített 1982-es plakátja 240 ezer forintért cserélt gazdát, Kassák Lajos 1971-es, kölni retrospektív tárlatához készített falragasz 360 ezerért kelt el, míg a lengyel-amerikai származású festőművész, szobrász és grafikus, Jan Sawka egyik 1975-ös munkájáért 160 ezer forintot adtak a május 12-i plakátaukción- áll a tájékoztatóban.



Első fotó: Felvidéky András grafikája (Falra Fel!), második kép: Helányi Tibor grafikája (Falra fel!)

Címkék: aukció, plakát, star wars

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára