Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Május 05. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Álomgóllal nyert Pécsen a Diósgyőr

Álomgóllal nyert Pécsen a Diósgyőr

A labdarúgó NB I 27. fordulójának nyitó mérkőzésén a nyolcadik helyen álló Pécsi MFC a hetedik Diósgyőri VTK csapatát fogadta.

A vendégek már a 2. percben vezetéshez jutottak Luque szabadrúgásgóljával, ám a 11. percben Andrej Causic egyenlíteni tudott. Közvetlenül a szünet előtt azonban Tisza Tibor újra a diósgyőrieket juttatta vezetéshez, s mivel a második félidőben már nem esett gól, a vendégek megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Két nem túl jó formában lévő csapat találkozott egymással. Érdekes módon mindkettőnél négy fordulóval ezelőtt cseréltek edzőt, de Mink Olivér a Péccsel egy, Szentes Lázár a Diósgyőrrel pedig nulla pontot szerzett. Mindkét gárda fogadkozott is, hogy most majd javítanak.

Ez a vendégek számára sikerült gyorsabban, hiszen már a második percben vezetéshez jutottak Luque szabadrúgásgóljával. Jegyezzük meg: Dibusz Dénes kapus alaposan benne volt a gólban (0–1).

A hazaiak Bajzát Péter révén akár egy perc múlva egyenlíthettek volna, de ő 12 méterről a kapu bal felső sarka mellé lőtt. Ez azonban nem maradt el a 11. percben, amikor egy legurított szabadrúgást követően Causic lőtt 22 méterről a kapu bal oldalába (1–1).

A két gyors gólt követően visszaesett az iram, de ekkor is elsősorban a vendégek próbálkoztak. Előbb Takács Péter lövése szállt a kapu mellé, majd Luque lőtt passz helyett kapura, de ekkor legalább Dibusz kapusnak volt védeni valója. A hajrában aztán megint Luque, majd Bacsa Patrik próbálkozott, s erre csak egy Marko Scsepanovics bomba volt a válasz a túloldalon.

Már mindenki a szünetet jelző sípszóra várt, amikor Marko Todorovics felszabadítás helyett a levegőbe fejelte fel a labdát, így az Bacsához került, aki remek ütemben ugratta ki a 16-osra betörő Tiszát, aki előbb kicselezte Todorovicst, majd Dibusz kapust is és végül az üres kapuba gurított (1–2).

Bár a pécsiek a második játékrészben azonnal átvették az irányítást, csak ritkán jutottak el a vendégek kapujáig. Az egyik ilyen alkalommal Nagy József lőtt kevéssel a kapu mellé, ám a túloldalon a kontrák is nagy veszélyt hordoztak magukban, így Takács megpattanó lövése is csak kevéssel ment mellé. Ezt követően is elsősorban Dibusznak volt dolga, mint Tisza szabadrúgásánál, míg a csereként beállt L'Imam Seydi a kapu fölé emelt.

A vendégeknek még az is belefért, hogy a megsérült Tajti Norbert helyére a harmadik számú kapust Rakaczki Bencét cseréljék be, de az élvonalban most debütáló játékosnak nem akadt védenivalója. Így aztán megérdemelten nyertek a vendégek, így megerősítették hetedik helyüket a tabellán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt