Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Május 05. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: dehir.hu

Életjeleket ad az építőipar – megnyílt a Hajdú-ép kiállítás

Életjeleket ad az építőipar – megnyílt a Hajdú-ép kiállítás

Debrecen - Egy év kihagyás után ismét megrendezték a Hajdú-ép építési és lakberendezési szakkiállítást a Főnix Csarnokban. Idén 72 kiállító kínálja árúját, szolgáltatását.

Az utóbbi időben ritkán látott kép fogadta stábunkat az egyik debreceni lakóparkban; új lakásokat építettek. Míg 2004-ben több mint 3 ezer, 2010-ben már csak 644, tavaly pedig mindössze 593 új lakást adtak át a megyében. Ez volt az elmúlt 20 év mélypontja az építések számát tekintve. Tavaly az építőipar válsága miatt Hajdú-ép kiállítás sem volt. Most viszont, egy év szünet után újra megrendezték. Az idei Hajdú-épen elsősorban a korszerűsítés, a lakások felújítása, a házak komfortosabbá tétele került a középpontba.

- A beszállító iparág élni akar, talpon akar maradni. Nagyon sok kis- és középvállalat, akik korábban is partnereink voltak, kifejezetten kértek bennünket arra, hogy rendezzük meg ezt a kiállítást – mondta el Vaszkó László, a V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője.

A rendezvényen hetvenkét kiállító kínálja áruját, szolgáltatását.

- Így kerülünk közelebb a lakossághoz, és olyan érdeklődőkkel, megrendelőkkel is találkozunk, akik egyébként nem jutnak el hozzánk egész évben – hallhattuk Garda Attila ügyvezetőt.

A 15. Hajdú-ép építési és lakberendezési szakkiállítást pénteken nyitották meg hivatalosan. Papp László alpolgármester elmondta: Debrecenben is jelentősen csökkent az építőipar teljesítménye, az ilyen rendezvények azonban segíthetik a nehéz helyzetben lévő cégeket.

- Az építőipar jelenlegi helyzete nem túl rózsás ugyan, de talán az első életjeleket, a válság vége felé mutató jeleket mutatja, és ilyenkor különösen fontos, hogy legyen, aki szervez ilyen rendezvényt és legyen, aki azon részt vesz – hangsúlyozta Papp László.

A kiállítás három napos, a Hajdú-ép vasárnap estig várja a látogatókat a Főnix Csarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban