Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 30. 07:25, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Letartóztattak egy mexikói ügyészt drogcsempészet miatt Kaliforniában

Letartóztattak egy mexikói ügyészt drogcsempészet miatt Kaliforniában

Mexikó egyik államának főügyészét kábítószer-csempészet miatt letartóztatták az Egyesült Államokban.

A 45 éves Edgar Veytiát, a csendes-óceáni partvidéken fekvő Nayarit szövetségi állam főügyészét a kaliforniai San Diegóban tartóztatta le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószer-ellenes csoportja.

Veytia 2013 óta állt a mexikói szövetségi állam legfőbb vádhatóságának élén. Nayarit az elmúlt években különösen hírhedtté vált bandaháborúiról, a drogkartellek erőszakoskodásairól, és az Egyesül Államokba irányuló kábítószer-kereskedelem egyik elosztó központjaként is számontartották. Az FBI - az amerikai kábítószer-ellenes hivatallal és a szövetségi belbiztonsági minisztériummal együttműködve - régóta figyelte a mexikói főállamügyészt, és tőrbe csalva, amerikai területen fogta el.

Az akció hétfőn történt, de az FBI szóvivője, Davene Butler csak szerda este hozta nyilvánosságra. Közben már vádat is emeltek ellene. A vádpontok szerint Veytia 2013 januárja és 2017 februárja között heroin, kokain, metamfetamin és marihuána gyártásában, Amerikába csempészésében és elosztásában vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.