Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 03. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: civishir.hu

Leiskolázta programozásból az országot a Mechwart

Leiskolázta programozásból az országot a Mechwart

Debrecen – Taroltak a debreceni mechwartosok a Gyulán rendezett, 24 órás harmadik Infomaraton kupán. Három csapat is megmutatta, programozásban nehéz a nyomukba érni.

Az Infomaraton célja, hogy az informatikusnak tanuló középiskolásokat olyan életszerű helyzetek elé állítsa, melyekkel a szakmájukban gyakran fognak találkozni. Éppen ezért a versenyzőknek egy kerettörténetre felfűzött feladatsor megoldásával kellett bizonyítaniuk tudásukat, mely szerint egy légitársaság új irodaházba költözik, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-tervezési és -építési feladatok elvégzésére keres megoldásszállítót. A verseny fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium informatikáért felelős helyettes államtitkára volt. Az ország minden részéből érkező, háromfős csapatok számára 24 óra állt rendelkezésre ahhoz, hogy infrastruktúra-tervet, topológiaábrát, árajánlatot és projekttervet készítsenek, majd Windows és Linux rendszereket, valamint hálózatot konfiguráljanak és weboldalt építsenek a megrendelő számára.

Négyből három díj Debrecenbe jött

A nyertes csapat a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolából került ki. Az intézmény tanulói több nemzetközi és hazai megmérettetésen bizonyították már felkészültségüket. Idén az Euroskills válogatóversenyén Enterprise ICT Team kategóriában elhozták az első három helyezést, és elnyerték az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny aranyérmét is. Az Infomaraton versenyen az első négy helyezés közül hármat az iskola tanulói szereztek meg, csak a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium csapata tudott beférkőzni a második helyre.

Az Infomaraton idei szervezésébe és lebonyolításába több mint 550 munkaórát fektettek a szervezők, a döntőre összesen 1 200 méter UTP kábelt, valamint 620 méter erősáramú kábelt használtak fel, a verseny során pedig 607 kWh áramot fogyasztottak.

Nyertesek

I. helyezett: L00pback (Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Debrecen): Mátrai János, Kovács Tibor, Mecsei Dániel
II. helyzett: DarkBit (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, Győr): Bokor Bence, Hajdu Csaba, Vizmeg Viktor
III. helyezett: Power Users (Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Debrecen): Kreszán Kristóf Dárius, Zeke Sándor, Csőke János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.