Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 19. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: civishir.hu

Lázasan készülődik a debreceni repülőtér

Lázasan készülődik a debreceni repülőtér

Pont egy hónap múlva indul az első Wizz Air-járat Debrecenből. Addig többek között modern poggyászröntgen érkezik és kiképezik a dolgozókat.

Elkezdte dolgozói továbbképzését és megindította az eszközbeszerzéseket az Airport Debrecen Kft. annak érdekében, hogy a június 18-án induló menetrend szerinti közlekedés és további repülőjáratok kiszolgálása zavartalan és magas színvonalú legyen. – Fontos fejlesztés lesz az a Németországból rendelt poggyászröntgen, amely a jelenlegi biztonsági szint megtartása mellett gyorsabb átvizsgálást tesz majd lehetővé. Ez a berendezés jelenleg a legkorszerűbbnek számít. Az átvilágítás felgyorsításával elkerüljük, hogy a poggyászok feltorlódjanak, vagyis az utasfelvétel (check-in) időtartama jelentősen csökken – mondta Meleghegyi Tamás ügyvezető igazgató.

A fejlesztések összértéke 50-200 millió forint
A repülőgépek kiszolgálásának javítására is számos fejlesztést hajtanak végre: külső áramforrásokat és légkondicionáló járműveket telepítenek, illetve új utaslépcsőket szereznek be. Június 18-ig lecserélik a számítógépeket és a repülőtér parkolójának a kapacitását a jelenlegi háromszorosára növelik.A repülőtér elkezdte a felkészülést a télre is: megrendelték a mintegy 100 millió forintba kerülő jégtelenítő berendezéseket, a hóekéket, a későbbiekben pedig más eszközök is érkeznek. A Wizz Air Debrecen és London-Luton között közlekedő járatának kiszolgálása a dolgozók továbbképzését is szükségessé tette. A cég mintegy 20 munkatársa vesz részt egyebek mellett súlypont-számítási-, veszélyes áru kezelési-, valutapénztáros- és utasfelvételi képzéseken, melyekre összesen mintegy 9 millió forintot fordít a repülőtér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.