Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Különleges koncertre készül a Magyar Kamarazenekar

Különleges koncertre készül a Magyar Kamarazenekar

Rendkívüli élménynek lehetnek részesei azok, akik ellátogatnak a Magyar Kamarazenekar január 19-i, vasárnap esti, Nádor Teremben megrendezésre kerülő koncertjére.

Az esttel Kocsár Miklós Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerzőt köszöntik 80. születésnapja alkalmából

A műsoron ritkán játszott Grieg és Schönberg művek szerepelnek, de elhangzik Kocsár Miklós Serenata per Archi című szerzeménye is, a művész 80. születésnapja alkalmából való köszöntéseként. A zenekart Vajda Gergely vezényli.

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez, így szerzeményei között fontos szerepet töltenek be a vokális művek, kórusművek, dalok, kantáták, oratóriumok, amelyeket többnyire magyar költők verseire írt. Komponált zenekari darabokat, versenyműveket, hangszeres szólódarabokat és dalokat is. Munkásságát többek között Erkel-, Kossuth-, Bartók-Pásztory díjjal, valamint Érdemes művész kitüntetéssel ismerték el.

Az est ötlete a Magyar Kamarazenekar vezetőjétől, a Liszt-díjas Bánfalvi Béla hegedűművésztől ered, aki évek óta nagy sikerrel irányítja az együttest. A 16 fős zenekar tagjai a hazai és külföldi élvonalbeli szimfonikus zenekarok jeles képviselői. Az együttes állandó szólistája a világhírű Baráti Kristóf, a moszkvai Paganini verseny győztes hegedűművésze. A Magyar Kamarazenekar a közeljövőben számos nagyszabású koncertre készül, többek között májusban egy hónapos németországi turnén vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk