Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 01. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Közvetlen Bern-Budapest légi járat létesült

Közvetlen Bern-Budapest légi járat létesült

Új Bern-Budapest járatot nyitott a svájci SkyWork Airlines október 31-én hétfőn, amikor a ferihegyi betonon először ért földet a légitársaság Dornier Do 328-110-es típusú gépe.

A berni központú légitársaság összesen hét gépből álló flottájával elsősorban az üzleti utazókat célozza meg, de a téli szezonban utakat kínál a téli sportok kedvelőinek is a svájci Alpok pályáin.

A svájci SkyWork Airlines járata előtt még nem volt közvetlen, menetrendszerű légi összeköttetés a két főváros között. Az egy évvel ezelőtt alakult SkyWork Airlines egyelőre hétfőn és szombaton kínál járatokat Bern és Budapest között, az SX602/603-as jelű járat 13.25-kor érkezik és 13.55-kor indul vissza a berni repülőtérre. A járatot a Fairchild-Dornier 328-110 típusú, 30 személyes, légycsavaros-gázturbinás géppel teljesítik.

A SkyWork Airlines egy évvel ezelőtt alakult és eddig 11 menetrendszerű járatot üzemeltetett Bernből. Flottája jelenleg 3 db Bombardier Dash-8 Q400-as gépből (hasonlóakat üzemeltet a Malév is) valamint 4 db Dornier-Fairchild Do 328-110-es típusú turbólégcsavaros áll. A SkyWork Airlines, amely jelenleg 80 embernek ad munkát, azt tervezi, hogy a jövő év nyarára 24-re emeli a menetrendszerű desztinációinak a számát. Ennek a hálózatfejlesztésnek a része a budapesti járat elindítása is. A budapesti járattal egy időben indítottak napi járatot Amszterdamba, heti négyet Madridba és kettőt Belgrádba -derül ki a Budapest Airport közleményéből.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére