Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Június 07. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kifigyelte áldozatát, követte, majd kifosztotta

Kifigyelte áldozatát, követte, majd kifosztotta

Már a szolnoki piacon kifigyelte a készpénzzel fizető sértettet, akit lakcíméig követett, majd elvette a pénzét. A nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Bejelentés érkezett a rendőrségre egy szolnoki lakostól, aki elpanaszolta, hogy vasárnap 8 és 9 óra között a piacra ment. Kis idő elteltével feltűnt neki, hogy egy számára ismeretlen férfi figyeli és követi őt. Amikor hazatérve a lakásának lépcsőházához érkezett, észlelte, hogy a férfi oda is utánament. Az idős kora miatt nehezen mozgó férfi megijedt, próbált a lépcsőn felszaladni, de megbotlott. Az ismeretlen ezt kihasználva, a nyugdíjas férfi nadrágjának farzsebéből kivette a pénztárcáját, majd abból 12 ezer forintot magához vett és a tárcát a földre hajította – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások azonosították majd előállítottak a helyi bűnelkövetőt, akit kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak.

Az 57 éves férfi beismerte a terhére rótt cselekményt. A nyomozók az eltulajdonított készpénz töredékét tudták lefoglalni tőle. A hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és a későbbiekben előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni