Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 17. 09:58, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI/Mohai Balázs

Kezdődik a Lánchíd felújítása

Kezdődik a Lánchíd felújítása

Szerdán elindul a Lánchíd évek óta húzódó felújítása, ezért délutántól nem lehet átsétálni a hídon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint a kivitelező A-Híd Zrt. szerdán átveszi a munkaterületet, lezárja a hídfők környezetét és a gyalogos járdákat, mert csak így lehet zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat.

A szakemberek először felmérik a munkaterületet, megvizsgálják az alépítményeket, a közműcsatlakozásokat, majd darupályát építenek ki és felállítják az állványzatot - írták.

Hozzátették: az autós forgalom elől várhatóan június közepén zárják le a hidat, addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai buszjáratok zavartalanul közlekedhetnek rajta.

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak.

Címkék: felújítás, Lánchíd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére