Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2016. Szeptember 30. 12:29, péntek | PR

Kézben másabb az Apple iPhone SE

Kézben másabb az Apple iPhone SE

Apple iPhone SE, vagyis special edition – és miben különleges? Ezt leplezzük most le.

A bestbyte.hu hozzáértőit hívtuk segítségül, hogy az Apple iPhone SE készülék jellemzőiről halljunk.

Az Apple iPhone SE kicsi, praktikus, egy kézben elfér, egy kézzel használható – mint egy igazi mobiltelefon –, és mégis nagyon sokat tud – mint egy igazi okostelefon. Talán ebben rejlik a különlegessége, a specialitása, hiszen ezzel a készülékkel egy létező piaci igényt elégítettek ki a fejlesztők. Ma úgy tűnik, hogy ez a telefon sokáig fogja sok ember igényét teljes mértékben kielégíteni, hiszen tudásban szinte minden benne van az iPhone 6s-ből, szinte biztos, hogy a frissítéseket jól fogja bírni, kiváló képeket készít, jó a kamerája, de tulajdonképpen olyan, mintha egy régi telefont tartanánk a kezünkben – és valljuk be, sokunknak hiányzik a régi telefon-érzés. Nézzük a részleteket.

A 4 hüvelykes telefon

Sokan nem szeretik, hogy az okosabb készülékek nagyobbak is, hiszen az rendben van, hogy használunk rajta egy-két-három alkalmazást, jók a funkciói, jó, hogy néha szórakozhatunk és böngészhetünk, chatelhetünk rajta, néha nagyon jól jön, hogy több információval szolgál, mint a régiek, de aki olvasni vagy filmezni szeretne, az vásároljon valami arra való készüléket, a telefon pedig maradjon meg a telefon méretnél. Ez az Apple iPhone SE, amely elfér a zsebben és a kézben, kényelmes a fogása is, amit pedig kell, azt bőven látunk rajta.

A teljesítménye

Kis kijelző, de nagy teljesítmény – talán ez lehetne a másik rövid meghatározása ennek a készüléknek. Ha jobban megnézzük, akkor a telefon az iPhone 5s és 6s részleteiből áll össze egy egésszé, mondhatni, hogy az 5s továbbfejlesztett változata, és hogy a 6s legjobb tulajdonságait mind viszi magán. A9 processzor működik az M9 processzorral, és 2 GB RAM-ja van a gépnek, azt mondhatjuk, hogy elég gyors. A hátlapi kamerája ugyanaz, mint a 6s-é, viszont az előlapi kissé gyengébb (csak 1,2 megapixel). Kimaradt a 3D Touch – aminek sokan örülnek is, hiszen még mindig megoszlanak róla a vélemények –; illetve nem túl gyors az ujjlenyomat-olvasó sem, ami szintén előnyére válik.

A kamera

Az iPhone-ok elég híresek a kép- és videókészítésről, amely előnyből az Apple iPhone SE sem maradt el. Ahogyan már említettük, az első kamerája nem túl jó, tehát a szelfi nem a legszuperebb, de a hátlap kamerája szinte tökéletes. Részletgazdag képeket készít, jók a színek, a valóságot tükrözi vissza, mintha egy jó fényképezőgép lenne a kezünkben. Egyébként előnye, hogy már bent is elég jó fotókat készít, amelyek dinamikusak és élesebbek is, színben is valósághűek maradnak. Ez egy nagyon szerethető tulajdonsága az iPhone-nak. Az pedig, hogy az előlap kamerája nem annyira jó, talán megint csak azt tükrözi, hogy ez inkább egy telefon telefon felé húz, mint egy okos készülék felé, olyan ez, mintha egy régi telefont „feldizájnoltak” volna, és a legokosabb tulajdonságokkal látták volna el, viszont kihagyták belőle a felesleges részleteket.

Az akkumulátor

Az iPhone-okkal kapcsolatban általában az a probléma szokott felmerülni, hogy amikor új eszközt dobnak a piacra, akkor nem nagyon javítanak az akkumulátor teljesítményén. Ez a készülék azonban felülmúlja önmagát. Természetesen – és sajnos – nem tudjuk azt mondani, hogy napokig tud működni újabb töltés nélkül, de azért a szokásos 1 napot sok nyüstölés mellett is bírja, sőt, még akár másnap délelőtt is lehet még használni.

Konklúzió

Nagyon a részletekbe nem másztunk bele, de talán a cikkből elég jól látható, és átlátható, hogy mi volt a cél az Apple iPhone SE létrehozásában – megalkotni egy olyan okos készüléket, amelyet azok is előszeretettel használnak, akik méretben és fogásban talán még jobban húznak a régi telefonok felé. Az Apple tudás azonban itt sem hazudtolta meg magát, csak talán kihagyták már a telefonról azokat a részleteket, amelyeket már ők is soknak gondolnak, vagy csak a nagyon nagy telefonguruknak van szükségük rájuk, de nekünk, jó halandóknak kevésbé. Bravó az Apple iPhone SE-ért!

Címkék: bestybyte.hu, iphone se

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Augusztus 14. 15:07, péntek | Életmód

Mesterséges intelligencia segíti a stroke-betegek kezelését

A stroke-betegek gyorsabb és hatékonyabb kezelését szolgálja egy mesterséges intelligenciát is alkalmazó számítástechnikai rendszer, amelyet már több dunántúli kórház használhat