Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 06. 08:39, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kétszáz rendőr egyszerre csapott le négy megyében egy drogbandára - VIDEÓ

Kétszáz rendőr egyszerre csapott le négy megyében egy drogbandára - VIDEÓ

Kétszáz rendőr 65 szolgálati kocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében nagyszabású akció keretében csapott le a rendőrség egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezetre – közölte a rendőrség oldalán.

Kifejtve, hogy a 22 helyszínen felvonuló rendőri egységek esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére. Kedden hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. Hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre a rajtaütést.

Az egyenruhások talajradarokat, kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométereket és a fémkeresőket, illetve kábítószerkereső kutyákat is bevetettek.
A rendőrök végül 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21-et gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével.

Közülük 14-et, D. László 31 éves sajókazai, D. Csaba 48 éves mezőkövesdi, B. Lajos 41 éves és M. Aranka 38 éves hevesi, R. Alexandra 28 éves, K. Szabina 32 éves és K. Gyuláné 58 éves turai, K. Csaba 36 éves és Sz. Aladár 37 éves isaszegi, F. Róbert 28 éves és L. Roland 31 éves dányi, K. Máriusz 31 éves és K. Róbert 40 éves újszászi, valamint Cs. Róbert 30 éves tápiószentmártoni lakost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

A közleményből kiderül, hogy a gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.

A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután február végén letartóztatását enyhítették ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.

Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy kocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, valamint két ingatlant vettek zár alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt