Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 13. 17:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétmilliós bírság, gyerekvállalási kedv, újjabb mobilszolgáltató - Lapszemle

Kétmilliós bírság, gyerekvállalási kedv, újjabb mobilszolgáltató - Lapszemle

Kétmilliós bírság a Közgépet elfoglaló LMP-seknek– tudta meg a Népszabadság. Megnőhet a gyermekvállalási kedv - írja a Magyar Hírlap. Eddig sikeres volt a cégek aknamunkája – cikkezte a Magyar Nemzet.

Fejenként százezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki a Közgép Zrt. előtt tüntető LMP-sekre – tudta meg a Népszabadság. Az ökopártiak fellebbeznek a döntés ellen, végső esetben pedig készek közmunkában ledolgozni az összeget. Az oligarchák ügye a Parlament csütörtöki ülésén is napirenden volt.

***

Több mint kétszázötven nagy család részvételével csütörtökön megnyitották a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) nyolcadik családkongresszusát a Lakiteleki Népfőiskolán. Lezsák Sándor, a parlament alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a találkozó jó lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők a családpolitikával kapcsolatban javaslatokat fogalmazzanak meg a kormányzatnak, hiszen így tudnak „jobbítani azon a valóságon, amelyen nagyon nehéz változtatni”.

***

Bár a bíróság döntése értelmében a negyedik mobilszolgáltató legalább szeptember elejéig nem veheti használatba a hírközlési hatóság tenderén elnyert frekvenciát, az állami MPVI Mobil Zrt. még júliusban kiírhatja a hálózat kiépítésére vonatkozó tenderét – értesült a Magyar Nemzet. A jogi eljárás különös módon a három szolgáltató működését nem érinti, kizárólag a leendő konkurencia piacra lépését hátráltatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére