Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Január 28. 19:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Esélyek Háza

Kacagtató kultúra – legyen egy eséllyel több

Kacagtató kultúra – legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. A társulatnak országos körutat szervez az országos Esélyegyenlőségi Hálózat azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű térségekben színházi élményekhez jussanak a gyerekek, diákok. Az előadások ingyenesek - a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ad támogatást hozzá.

A berettyóújfalui közönség is láthasson színvonalas és szórakoztató színházi előadást - ez volt egyik szándéka a szervezésben részt vállaló Esélyek Háza - Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodának. Másik törekvése az volt, hogy a figyelmet egy ritkán előtérbe kerülő ügyre, a hátrányos helyzetű térségekben élő emberekre irányítsa. Azokra, akiket földrajzi helyzetük és életkörülményeik korlátoznak a közszolgáltatások és a kultúra elérésében. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők összefogva tehetnek ez ellen - pályázatokkal és civil szerveződéssel -, hogy a vidéki életmódnak ereje van, mely sok értéket őriz.

A színház

„Tíz esztendeje működik az a színtársulat, amelynek nevét kevesen ismerjük, ellenben olyan közfeladatot lát el, amilyet egyetlen más magyar együttes sem. A Forrás Színházi Műhely eljuttatja produkcióit azokra a településekre, amelyek nélkülözni kényszerülnek a színjátszás áldásait

A színház alapítója, Pataki András meglátása szerint valódi kitörési pontot kínál a Forrás Színház programja a társulat produkcióit befogadó művelődési házaknak jelenlegi, kilátástalannak ígérkező helyzetükből, mivel ilyen jelentős mennyiségű érdeklődőt egyéb programokon hiába várnak a szervezők."

Az előadásról és az előadókról bővebben:

http://www.forrasszinhaz.hu/?p=home&lang=hu&sid=11b3ca26f2bed540e8938bd7d32e2d83

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.