Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. November 29. 05:00, péntek | Sport
Forrás: MTI

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját

Jövőre is megrendezik a Magyar Úszás Napját, amellyel együtt június 21-én, Balatonfüreden kerül sor a nyíltvízi úszó Európa Kupa harmadik futamára.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint utóbbi eseményen a férfiak és a nők 10 kilométeres versenye lesz a fő szám, a rendezvényt pedig arra is felhasználják, hogy a 2021-es magyarországi világbajnoksághoz gyűjtsenek tapasztalatokat.
"Rendkívül fontos, hogy már most elkezdjük a készülődést, hiszen a nyári, barcelonai világbajnokságon ismét bebizonyosodott: a nyíltvízi úszás már nem a lesajnált, ötödik diszciplína, hanem egyenrangú a többivel" - idézte a MÚSZ közleménye Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, aki hozzátette, a nyíltvízi számokat ezrek követik a helyszínen és milliók a televíziók képernyői előtt, ezért nagy a felelőssége a mindenkori házigazdának.
A közlemény emlékeztet rá, hogy idén nyáron több mint 20 településen lehetett ingyenesen úszni a Magyar Úszás Napján, s összesen több mint 100 ezer látogató kereste fel a kijelölt létesítményeket. A szövetség a "nagyobb városok vezetőivel karöltve" jövőre is azt akarja elérni, hogy június 21-én a lehető legtöbben legyenek a medencékben, fürdőkben, tavakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.