Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ivóvízminőség-javítás kezdődhet Tolnában és Somogyban

Ivóvízminőség-javítás kezdődhet Tolnában és Somogyban

Húsz Somogy és Tolna megyei településen kezdődhetnek el európai uniós támogatással ivóvízminőség-javító beruházások - tájékoztatott a Dél-Dunántúli Régió Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás.

A társulás 21 pályázatot nyújtott be 34 település programjának támogatására, és eddig tíz projektre kötöttek támogatási szerződést, amelyek összértéke 2,7 milliárd forint.

Ordas Péter, a társulás munkaszervezetének vezetője elmondta: jelenleg a kivitelezők kiválasztása van folyamatban, az érintett falvakban egy-másfél hónapon belül átadják a munkaterületet. Az ütemterv szerint 2014-ben fejeződnek be a munkák, majd hathónapos próbaüzem után zárulnak a projektek.

A 34 település ivóvízminőség-javító programjának költsége meghaladja a hatmilliárd forintot - jegyezte meg.

A szervezet közlése szerint első körben a Tolna megyei Mucsiban, Nagykónyiban, Páriban, Szárazdon, Keszőhidegkúton, Udvariban, Felsőnyéken, Ozorán, Regölyben, valamint a Somogy megyei Torvajon, Lullán, Somogydöröcskén, Bonnyán, Kisgyalánban, Fonóban, Göllén, Büssün, Patalomban, Tengődön és Kányában kezdődhetnek el a fejlesztések.

A települések többségében a nyersvíz ammóniumtartalma haladja meg a határértéket, de Göllén például a nitrit-, Patalomban pedig az arzéntartalom is magasabb a megengedettnél.

A munkák során főként új vízkezelési rendszereket építenek ki vagy a meglévő teljes cseréjét hajtják végre, több községben pedig helyi, új mélyfúrású kút vagy a szomszédos település vízbázisa biztosítja majd az egészséges ivóvizet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: