Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 26. 16:06, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Márciustól ismét a rendőrség jár el általános szabálysértési hatóságként, ez könnyebbséget jelent majd az állampolgároknak,

akiknek nem kell utánanézniük, hogy az ügyükben vajon járási és kerületi hivatalok vagy a rendőrség az illetékes, mint eddig – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályvezetője beszélt az M1-en szerdán.

Soós Istvánné példaként említette a csendháborítás, a koldulás vagy a közterületi tiltott árusítás szabálysértését, amelyekben eddig is a rendőrség intézkedett a helyszínen, de a szabálysértési eljárás nem a rendőrség, hanem a járási és kerületi hivatalok hatáskörébe tartozott.

A főosztályvezető a 39 szabálysértési ügytípus rendőrséghez kerülésétől az eljárások gyorsabb lefolytatását reméli, amit egyebek mellett azzal indokolt, hogy a hivatalokban szabálysértési eljárásokat lefolytató munkatársak más ügytípusokkal is foglalkoztak, míg a rendőrségnél a szabálysértési ügyekben eljárók csak ezekkel.

A járási és kerületi hivataloktól 39 ügytípus kerül át a rendőrséghez, amelyhez eddig 35 ügytípus tartozott. A rendőrségnél évente több mint 207 ezer szabálysértési eljárást folytattak le, a hivataloknál mintegy 50 ezret, ezért várhatóan a jövőben negyedével fog megnőni a rendőrségnél a szabálysértési eljárások száma – mondta. Hozzátette: a kormánydöntés értelmében 210 státusszal bővült a rendőrkapitányságok igazgatásrendészeti munkatársainak száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.