Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2011. December 24. 07:19, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

A kormány intézkedési tervvel készül a kórházi krízisre – mondta Orbán Viktor a HírTV-nek. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb.

Orbán Viktor elmondta: a kormány bizottságot hozott létre, melynek az a feladata, hogy megvédjék az embereket. Akkor is lesz ellátás, ha az orvosok tömegesen mondanának fel. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb – írja a NOL.

A NOL szerint az ÁNTSZ már vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar, ha egyszerre mondana fel több ezer orvos. A kórházi főigazgatók feladata az intézkedési tervek elkészítése az ellátási katasztrófa elhárítására. A rezidensszövetség még szilveszter előtt nyilvánosságra hozza, mely kórházban, hány orvos mondott fel. Az érintettek ténylegesen március elsején hagyják abba a munkát.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a HVG-nek nyilatkozva ugyanakkor adventi riogatásnak ítélte a helyzetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 18:07, csütörtök | Belföld

Teljes hajózár lép életbe a Duna-átúszás idejére

Teljes hajózár lép életbe a Budapest Urban Games (BUG) keretében sorra kerülő Duna-átúszás idejére augusztus 29-én 9-től 14 óráig.

2020. Augusztus 06. 15:05, csütörtök | Belföld

Újra vádat emeltek a korábban kokainnal kereskedő asztalitenisz-edző ellen

Ismét kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 46 éves férfi ellen, aki korábban, asztalitenisz-edzőként, kokain értékesített és emiatt el is ítélték

2020. Augusztus 06. 11:53, csütörtök | Belföld

Meghalt egy idős koronavírus-beteg, nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és harminchárommal, 4597-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Augusztus 06. 10:52, csütörtök | Belföld

Szombaton rendezik az orgonák éjszakáját

Templomok, terek és más különleges helyszínek adnak otthont országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek szombaton a Filharmónia Magyarország szervezésében.