Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2011. December 24. 07:19, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

Intézkedési terv készül a kórházi krízis kezelésére

A kormány intézkedési tervvel készül a kórházi krízisre – mondta Orbán Viktor a HírTV-nek. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb.

Orbán Viktor elmondta: a kormány bizottságot hozott létre, melynek az a feladata, hogy megvédjék az embereket. Akkor is lesz ellátás, ha az orvosok tömegesen mondanának fel. Senki nem marad ellátatlanul, az egészségügyben a kormány számára továbbra is a beteg a legfontosabb – írja a NOL.

A NOL szerint az ÁNTSZ már vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar, ha egyszerre mondana fel több ezer orvos. A kórházi főigazgatók feladata az intézkedési tervek elkészítése az ellátási katasztrófa elhárítására. A rezidensszövetség még szilveszter előtt nyilvánosságra hozza, mely kórházban, hány orvos mondott fel. Az érintettek ténylegesen március elsején hagyják abba a munkát.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a HVG-nek nyilatkozva ugyanakkor adventi riogatásnak ítélte a helyzetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,

2020. Január 19. 05:00, vasárnap | Belföld

Italozás után kifosztotta apját egy 16 éves fiú

A rendőrök rövid időn belül elfogták azt 16 éves rimóci fiút, aki saját apjától vette el a pénzét.