Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 23. 15:42, szerda | Belföld
Forrás: mti

Influenza: egyre kevesebb a beteg

Influenza: egyre kevesebb a beteg

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint az országban március 14-20. között az előző hetinél 36 százalékkal kevesebb,

15 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tehát levonulóban van a járvány.

A 11. héten - Hajdú-Bihar kivételével - valamennyi megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is elsősorban gyerekeket és fiatal felnőtteket betegített meg a vírus.

Az epidemiológiai központ honlapján szerdán közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

Több kórház már feloldotta a korábban elrendelt részleges vagy teljes látogatási tilalmat, de számos egészségügyi intézményben még mindig tilos a betegek felkeresése.

Az Állami Népegészségügy és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható kórházlista szerint továbbra is látogatási tilalom van érvényben a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a szülészeti részlegen. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén és a Podmaniczky utcai telephelyén szintén tilos a betegek felkeresése az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és a PIC-részlegen. A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti, újszülött-, koraszülött- és patológiás újszülött intenzív részlegein rendeltek el látogatási tilalmat, míg a Szent Ferenc Kórházban az egész intézményre kiterjed a tilalom.

Nem lehet látogatni a betegeket a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán, valamint a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján.

Pest megyében Cegléden a Toldy Ferenc kórház szülészet-nőgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, központi aneszteziológiai intenzív terápiás osztályán és a kardiológia őrzőrészlegen van érvényben tilalom, és Kistarcsán, a Flór Ferenc kórház megyei több osztályán is tilos a látogatás.

Heves megyében a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőinézetben tilos a betegek felkeresése az intenzív, az újszülött- és csecsemőosztályon és a szülészeti, nőgyógyászati osztályokon.

Nógrád megyében, Balassagyarmaton, a Dr. Kenessey Albert kórház gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén van érvényben látogatási tilalom.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházi Jósa András kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, gyermekosztályán, pulmonológiai osztályán, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a fehérgyarmati kórház valamennyi osztályán és részlegén tilos a látogatás.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórház szülészeti és újszülöttrészlegén is tiltják a látogatást.

Vas megyében a szombathelyi Markusovszky kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendeltek el látogatási tilalmat.

Veszprém megyében a zirci Erzsébet kórház krónikus belgyógyászati osztályán és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház egész területén tilos a látogatás.

Címkék: beteg, influenza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.