Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2010. Január 12. 19:04, kedd | Helyi
Forrás: D Egyetem

Indulhat a digitális filmkészítés Debrecenben is!

Indulhat a digitális filmkészítés Debrecenben is!

A legújabb grafikai, animációs és filmkészítési technikákkal ismerkedhetnek meg azok az egyetemi vagy főiskolai informatikai alapképzettséggel rendelkező hallgatók, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának februárban ind

Indulhat a digitális filmkészítés Debrecenben is!

 

A legújabb grafikai, animációs és filmkészítési technikákkal ismerkedhetnek meg azok az egyetemi vagy főiskolai informatikai alapképzettséggel rendelkező hallgatók, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának februárban induló Digitális filmtechnika szakirányú továbbképzésén. Az így elsajátított ismeretek a filmkészítés mellett a 3D vizualizáció és a játékfejlesztés területein is hatékonyan használhatóak.

 

  

A Baross Gábor Program támogatásával Digitális filmtechnika szakirányú továbbképzést indít a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A képzés olyan átfogó tudást és látásmódot ad, amellyel ma még kevesen rendelkeznek Magyarországon. A leendő filmes szakemberek kiemelkedő elméleti és gyakorlati filmes ismereteket sajátíthatnak el a társdiszciplínák, így többek között a grafika, színelmélet, anatómia és pszichológia területén is. A digitális filmtechnikusok a 3D vizualizáció és a játékfejlesztés területein is elhelyezkedhetnek majd.

 

„A továbbképzés során az egyetemi vagy főiskolai informatikai alapképzettséggel rendelkező diákok mindazt a videó, grafikai és animációs technikát megtanulhatják, melyeket nap mint nap láthatunk a televízióban és a mozikban. Így hallgatóink a filmes alapismeretek mellett a legmodernebb grafikai és animációs szoftverekkel és eljárásokkal ismerkedhetnek meg. A képzés magas fokú szakmaiságát garantálja, hogy oktatóink mellett az Animex és az FFH stúdió szakemberei is segítik az animációs tudás elsajátítását" - mutatta be a képzés sokszínűségét Dr. Kozma László projektvezető.

 

A Baross Gábor pályázat támogatásának köszönhetően a 2 féléves nappali képzés ingyenes.

Jelentkezés: 2010. január 25-ig.

A képzés indulása: 2010. február

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 09:45, vasárnap | Sport

Gálamérkőzésen lett csoportelső férfi vízilabda válogatottunk

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra legyőzte a máltai csapatot,

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,