Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 30. 10:19, szombat | PR
Forrás: (x)

Idén spórold meg a vakaródzást ezekkel a szúnyoghálókkal!

Idén spórold meg a vakaródzást ezekkel a szúnyoghálókkal!

Bosszantóan sok rovar jut be a lakásba, mikor megjön a tavasz. Ha nem akarsz szúnyogvacsora lenni, akkor érdemes már most felrakni a szúnyoghálót az ablakra és az ajtóra.

Mutatunk néhány praktikus ötletet, amivel gyerekjáték az egész.

Azon kívül, hogy kellemetlen a szúnyogcsípés okozta viszketés és vakaródzás, a rovarcsípések ellen azért is érdemes védekezni, mert rengeteg fertőzést terjesztenek a rovarok. Az is elég, ha csak a lámpa fénykörébe gyűlnek esténként, ha az ablak nyitva marad, mert így is bekerülhetnek ételbe, ágyba, ahol közvetlen fertőzésforrást jelentenek. A szúnyogháló felszerelése megoldja ezt a problémát, és nem is olyan komplikált.

Ablakra rögzíthető egyszerű szúnyogháló

Néhány éve már elérhető egy egyszerű megoldással dolgozó szúnyogháló, amihez nem kell fúrni, csavarozni, rendkívül rugalmasan alakítható az ablak méretéhez és formájához és pillanatok alatt felrakható. Ez pedig nem más, mint a tépőzáras szalaggal ellátott szúnyogháló.

A technika maga végtelenül egyszerű: egy öntapadó ragasztócsíkkal ellátott tépőzáras szalagot kell az ablak külső keretére rögzíteni, a szúnyoghálót pedig egyszerűen bele kell nyomni a tépőzár szalagba. A szalagot és a szúnyoghálót bármilyen formájú, akár boltíves ablakra is gond nélkül fel lehet rakni, és akár közel 4 négyzetméteres ablakfelületet is be tudunk vonni vele egyben.

Ajtóra rakható szúnyoghálók

Az ajtó már egy nehezebb kérdés, hiszen a folyamatos ki-be járkálás miatt itt csak nem véglegesen rögzített megoldásokban gondolkodhatunk. Nem kell azonban drága szúnyoghálós ajtót felrakni, hogy megoldjuk a problémát.

Van ugyanis már olyan szúnyogháló anyagból készült függöny, amit hasonlóan, tépőzár segítségével lehet az ajtó külső keretére rögzíteni. A függöny két lapból áll, ami megfelelő fedésben van, így könnyű a bejutás az ajtón. A függönylapok alján egy kis súly gondoskodik róla, hogy a lapok mindig a megfelelő szögben álljanak és a könnyű anyag visszacsússzon a helyére.

Erre figyelj nagyon

A szúnyogháló tartósságának egyetlen buktatója lehet, ez pedig a megfelelő előkészítés. A tépőzáras szalag felhelyezése előtt ugyanis alaposan meg kell tisztítani a kereteket, hogy az öntapadós szalag megfelelő kötést tudjon kialakítani és hosszú távon fent is maradjon a kereten. Ha azonban figyelsz erre, akkor évekig megfelelő védelmet tudsz elérni a bosszantó rovarok ellen.

Címkék: szúnyogháló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat