Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 13. 11:31, szerda | PR

Hogy lehet a legjobban kihasználni a személyi kölcsön előnyeit?

Hogy lehet a legjobban kihasználni a személyi kölcsön előnyeit?

Rekord összegű hitelt, többek közt lakáshitelt és személyi kölcsönt vettek fel a hazai ügyfelek a tavalyi évben. A jelenlegi, korábbinál lényegesen jobb kondíciókat megismerve ez nem meglepő.

Kezdünk újra bizalmat adni a kölcsönöknek

450-460 milliárd forintnyi szabad felhasználású kölcsönt folyósítottak 2018-ban a bankok, ami lényegesen nagyobb összeg, mint ami a korábbi évekre volt jellemző.

Az, hogy ekkora mértékben fordultak az ügyfelek e felé a kölcsön felé, az óvatosan, de mégis emelkedő béreknek, a növekedő vásárlási kedvnek köszönhető; szerencsésen kezdjük magunk mögött hagyni a mintegy tíz évvel ezelőtt bekövetkezett globális gazdasági megroppanást.

Az alapkamathoz kapcsolódó bankkölcsön kamatok még alacsonyan szárnyalnak, és ez is erősen ösztönzi a hitelfelvevőket. A szakértők szerint ugyanis ezek a rekord alacsony THM-ek már nem tarthatnak ki sokáig.

Miért előnyösek ezek a konstrukciók?

Könnyű felvenni őket, hiszen a papírmunka minimális, az alacsonyabb hitel összeg miatt kezesre sincsen szükség. A kisebb folyósítható összeg igazából relatív: ha kellően hitelképesek vagyunk, akár több millió forintot is felvehetünk ezzel az egyszerűsített módszerrel.

A legnépszerűbbek a szabad felhasználású kölcsönök, melyeknél nincsen semmilyen megkötés az elköltésre vonatkozóan, és ennél fogva például számlákat sem kell később bemutatni.

Az ingatlanfedezet intézése, ami nem kis procedúra - amellett, hogy az értékbecslés, a jelzálogbejegyzés, a közjegyzői okirat költsége összességében 100-150 ezer forint előzetes kiadás lakáshiteleknél - szintén kimarad ennél a típusnál. Az egyszeri költség a személyi kölcsönöknél mindössze néhány tízezer forint.

A magasabb megigényelhető összegek miatt akár a jelzáloghiteleket is kikerülhetjük ezzel a kölcsön típussal. Így egy hónapnyi várakozás helyett pár nap alatt használhatjuk a bank pénzét.



Mire érdemes ügyelni?

A lakáshitelnél nagyobb összeget kell előteremteni az indulásnál, és hosszabb a folyamat, ám alacsonyabb a THM. A személyi kölcsön a lakáshitelhez képest viszont magasabb törlesztőrészleteket fog eredményezni.

Tehát akármilyen csalóka, hogy ennél a konstrukciónál könnyű az ügyintézés, hogy csak jövedelemigazolásra van szükség, ezt bizony ugyanúgy át kell gondolni. Számoljuk ki, mekkora összeget és milyen hosszan tudunk kifizetni; hogy bele fog-e férni a törlesztés az életünkbe garantáltan mondjuk két év múlva.

Bár akármire költhetjük - egzotikus nyaralásra, drága ajándékra -, a szakértők azt mondják, alaposan fontoljuk meg, szükségünk van-e hitelből fizetett értékekre az életünkben. Ingatlan célra, felújításra pedig - a sok ‘macera’ mellett - a lakáscélú hitelek olcsóbbnak bizonyulhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.