Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 06. 13:46, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hímzett és paprikaillatú bélyegritkaságok jelentek meg

Hímzett és paprikaillatú bélyegritkaságok jelentek meg

Hímzett és paprikaillatú bélyegekkel lepi meg a filatélia szerelmeseit a Magyar Posta a kalocsai HUNFILA 2012 nemzetközi bélyegkiállítás alkalmával.

A bélyegsorozat 80 forintos címletén kalocsai hímzés, a 130 forintos bélyegképen pedig kalocsai paprikafüzér és a kalocsai Paprika Múzeum épületének külső részlete látható - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Posta.
A bélyegblokk 1-től 10 000-ig tartó sorszámozott példányai kizárólag a 85. Bélyegnap: Kalocsa Kollekció különleges bélyeg-összeállításban vásárolhatók meg. A 80 forintos címlet különlegessége, hogy a bélyegre a kalocsairózsa-motívum valódi hímzéssel került fel, a 130 forintos bélyegképen pedig a paprikamotívum különleges lakkrétege mikrokapszulákba zárva a paprika különleges illatát tartalmazza. Az exkluzív összeállítás a bélyegsorozat különleges változatait is magában foglalja.
A címletek az ívben fordított állásúak, úgynevezett tete-beche elrendezésben szerepelnek. A sorszámozott blokk bélyegképén és keretrajzán a Kalocsai Érseki Kincstár egyházművészeti emlékei közül látható néhány. A bélyegek további érdekessége, hogy az alkalmazott ofszet nyomdai eljárás kiegészült egy anti-stokes biztonsági festékréteggel, amelyet csak speciálisan erre a célra kifejlesztett vizsgálóeszközzel lehet érzékelni. A különleges festékrétegre a Magyarország feliratnál hang és fényjelzéssel reagálnak a biztonsági eszközök.
Az összeállítás limitált példányban készült, sorszámozása a benne szereplő bélyegblokk sorozatszámával azonos. A bélyegeket Hajdú József fotóművész közreműködésével Domé Eszter grafikusművész tervezte, és az Állami Nyomda készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére