Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Március 23. 06:30, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

Havazás miatt adott ki figyelmeztetést néhány megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Többfelé erős szél várható.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: hétfőn a hajnali óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik viharos lökések. Szintén a kora reggeli óráktól kelet, délkelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv (jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat). Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén akár 6 centiméternyi tapadó hó is eshet (nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában lehet számítani). A Mecsekben, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat.

Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

A havazás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a hófúvás miatt Baranya megyére adtak ki figyelmeztetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk