Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 14. 14:07, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Hatalmas tragédia: 22 gyerek halt meg

Hatalmas tragédia: 22 gyerek halt meg

Súlyos buszbaleset történt kedd este Svájc déli részén, Valais (Wallis) kantonban; a szerencsétlenségben 28 ember meghalt. Az áldozatok közül 22 gyerek. 24 gyerek megsérült a balesetben.

A belga rendszámú turistabusz az A9-es autópályán Sierre (Siders) városkánál egy alagútban egyelőre ismeretlen okból nekiütközött a falnak – jelentette az SDA svájci hírügynökség szerda reggel a helyi hatóságokra hivatkozva. A busz mindkét sofőrje meghalt a balesetben.

A mentés egész éjszaka tartott. A sérülteket helikopterrel és mentőautókkal a környező kórházakba vitték. Két súlyos sérültet lausanne-i egyetemi klinikára, egy harmadikat Bernbe szállítottak.

A gyerekek – egy-egy iskolai osztály két flandriai településről, Lommelből és Heverleeből – síelni voltak Sierre körzetében, Val d’Anniviers-ben, és indultak vissza Belgiumba.

Az áldozatok családtagjai szerda délelőtt érkeznek Valais kantonba pszichológusok kíséretében. A helyi rendőrség segélyvonalat létesített a hozzátartozóknak.

Elio Di Rupo belga miniszterelnök nyilatkozatban adott hangot megdöbbenésének, miután értesült a balesetről. „Tragikus nap ez egész Belgium számára” – olvasható a kormányfő közleményében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.