Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 25. 09:54, péntek | Helyi
Forrás: DE OEC

Hallgatók a gyermekekért

Hallgatók a gyermekekért

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum hallgatói évről-évre támogatják a rászorulókat. Adományokkal és önkéntes munkával is kiveszik részüket a gyermekek és kortársaik segítéséből.


A 2012. április 16-19. között megrendezett hagyományos Medikus Héten – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is jelképes belépődíjat szedett a szervező DE OEC Hallgatói Központ. Az ebből származó bevételt teljes egészében felajánlották a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. A rendezvény négy napja alatt ismert és hallgatókból szerveződött zenekarok, valamint egyéb fellépők szórakoztatták a közönséget, a Centrumban tanuló közel ötezer magyar és külföldi hallgatót. Emellett volt még szabadtéri főzőverseny, rendőrségi és speciális mentés bemutató is. Az eseményen négyezer vendég vett részt. Az általuk fizetett belépőjegyek árából és felajánlásaikból gyűlt össze az az 1.113.000 Ft, melyet a DE OEC Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Hamar Attila ad át az alapítvány kuratóriumi elnökének, a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék vezetőjének, Dr. Kiss Csongor professzornak.
A Hallgatói Központ és az Alapítvány együttműködése nem új keletű. Ezt jól példázza a tavalyi Medikus Hét bevételének felajánlása, valamint a Rotary jótékonysági futáson való részvétel az Alapítvány színeiben, melynek köszönhetően idén egy defibrillátort nyert az Alapítvány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.