Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Január 31. 15:54, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Hajdú-Bihar: MDF-szervezetek oszlanak fel

Hajdú-Bihar: MDF-szervezetek oszlanak fel

Hat jelentős posztot betöltő tag kiléptek az MDF-ből, két helyi MDF-szervezet pedig megszűnt Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar: MDF-szervezetek oszlanak fel


   

Hat jelentős posztot betöltő tag kiléptek az MDF-ből, két helyi MDF-szervezet pedig megszűnt Hajdú-Bihar megyében.

Több, korábban jelentős posztot betöltő MDF-tag kilépett, két helyi MDF-szervezet pedig megszűnt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében - közölte Kálmánné Szabó Katalin, az MDF debreceni önkormányzati képviselője, volt megyei és városi elnöke.

A politikus tájékoztatása szerint a hat, párttagságát megszüntető debreceni MDF-es között van rajta kívül Bácsi Attiláné, aki 1990 óta volt párt tagja, az MDF pedagóguskollégiumának korábbi országos elnöke, a párt országos etikai bizottságának volt elnöke, egykori debreceni és hajdú-bihari alelnök is.
Kiléptek a tagok a monostorpályi és a sárándi szervezetekből, ezzel a két településen megszűnt az MDF-csoport - fűzte hozzá Kálmánné Szabó Katalin, aki novemberben azért mondott le megyei és városi elnöki posztjáról, mert nem értett egyet Bokros Lajos pártbeli szerepeltetésével. 

A kilépők mostani indoklása szerint "az MDF az SZDSZ-el való választási szövetséggel olyan határkövet lépett át, ami számukra elfogadhatatlan".
Kálmánné Szabó Katalin úgy fogalmazott: a választási szövetséggel "az MDF vezetése oly mértékben eltávolította a pártot az eredeti értékrendjétől, irányvonalától, amit nem tudunk tovább összeegyeztetni erkölcsi normáinkkal, belső meggyőződésünkkel".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.