Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Október 08. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hagyatéki eljáráson bukott meg a szomszédja örökségéből élő férfi

Hagyatéki eljáráson bukott meg a szomszédja örökségéből élő férfi

A 26 éves férfit a csepeli nyomozók azzal gyanúsítják, hogy betört néhai szomszédjához, és ellopta az autóját is.

A csepeli rendőrök 2020. október 1-jén egy hagyatéki eljárásról kaptak értesítést, miszerint egy augusztusban elhunyt férfi hagyatékából hiányzik egy gépkocsi kulcsa. A nyomozók felkeresték az elhunyt lakhelyét, majd az adatgyűjtések során kiderítették, hogy a néhai tulajdonos – munkásszállón bérelt – szobájába betörtek, és onnan több műszaki cikket és egy autót is elvittek – közölte a rendőrség.

A nyomozók rövid időn belül azonosították az elhunyt szomszédságában élő 26 éves budapesti K. Szabolcsot, aki a gyanú szerint szomszédja halálát követően betört a férfihez, és ellopta laptopját, valamint szerszámgépeit. A nyomozás adatai szerint K. Szabolcs a szálló szobájában magához vette az elhunyt autójának kulcsát is, és a lopott gépkocsit közel egy hónapig használta. Az autótól végül azért vált meg 26 éves használója, mert az meghibásodott. A nyomozók a hagyatékból hiányzó lerobbant járművet egy galgamácsi településen találták meg, valamint a férfi egyik ismerősénél megtalálták a lopott laptopot is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Szabolcsot október 4-én éjjel elfogták, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, kihallgatása során elmondta, hogy az ellopott – közel 1 millió forintot érő tárgyakat – értékesítette, és az abból szerzett pénzt azóta felélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;