Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Július 14. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Giró-Szász: az adózásba senki nem szólhat bele

Giró-Szász: az adózásba senki nem szólhat bele

A magyar kormány álláspontja mindig következetes volt az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban - mondta Giró-Szász az m1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: 'mi nem támasztunk előfeltételeket, hanem megvárjuk, míg a valutaalap előáll az elképzeléseivel. Beszélt arról is, hogy az adójogszabályok a nemzeti szuverenitás hatáskörébe tartoznak, abba kívülről nem szólhatnak bele.

Felhívta rá a figyelmet: Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette, hogy sem a nemzeti szuverenitás, sem a nemzeti érdekek nem sérülhetnek ezeken a tárgyalásokon.

Az IMF-nek, amikor hitelt ad egy országnak, egyvalamit kell szem előtt tartania: hogy a pénz visszaérkezzen hozzá. Ha a magyar kormány és az Európai Unió, illetve a költségvetés biztosítja ezt, azzal az IMF-nek meg kell elégednie – szögezte le Giró-Szász András.

Arra a felvetésre, hogy noha a kormány ragaszkodik az egykulcsos adóhoz, az szúrhatja az IMF szemét, azt mondta: a nemzetközi szervezeteknél – így az Európai Uniónál és az IMF-nél is - világos az, hogy az adójogszabályok a nemzeti szuverenitás hatáskörébe tartoznak, tehát nem lehetséges külső beleszólás. Minderről a hirado.hu ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére