Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 16. 17:26, hétfő | Belföld
Forrás: police.hu

Gázpisztolyt vett elő a taxiban – Véletlenül ahhoz szállt be, akitől már lopott!

Gázpisztolyt vett elő a taxiban – Véletlenül ahhoz szállt be, akitől már lopott!

A gyanúsított véletlenül abba a taxiba szállt be, amelynek sofőrjét a gyanú szerint néhány nappal korábban meglopta.

A rendelkezésre álló adatok alapján J. András hajléktalannak mondta magát, ezért őt egy 61 éves kecskeméti lakos befogadta a házába. A 42 éves gyanúsított azonban már az első este meglopta, elvitte a pénzét és iratait, majd ismeretlen helyre távozott. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, ahol az „alkalmi vendégét” a nyomozók beazonosították, és kiderült, hogy ellene korábban elfogatóparancsot adtak ki.

A sértett pár nappal később a taxijával egy címre ment, ahol a véletlen folytán éppen J. András szállt be az autójába. A taxis felismerte, és értesítette a rendőrséget. Ezt követően a rendőrkapitányság felé indult, mire a gyanúsított elővett a ruházatából egy gáz-riasztó fegyvert, és azt a sofőrre fogta. A sértett azonban a pisztolyt kicsavarta az utasa kezéből, aki ekkor a már álló autóból kiugorva menekülni kezdett.

A 61 éves sofőr kiabálására egy szabadidős biztonsági őr figyelt fel, aki a menekülő gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A hajléktalan férfit a kecskeméti rendőrök a lopás bűntett mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével is megalapozottan gyanúsítják. Mivel más ügyben elfogatóparancs volt ellene érvényben, kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során