Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2011. December 23. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Januárban indulhat a kormány otthonteremtési programja, amely forinthitel kamattámogatást és vissza nem térítendő, gyermekek után járó támogatást jelent.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóra egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program.

A héten a kormány megtárgyalta ezt a programot, és ha az uniós hatóságok is rendben lévőnek találják, akár januárban elindulhat. Az erre fordított összeg alapvetően attól függ, milyen érdeklődés lesz a program iránt - mondta Szöllősi László belgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a programban levő összes támogatási forma olyan célokhoz nyújt támogatási lehetőséget, amelyek gyakorlatilag képesek kitermelni a költségvetés számára szükséges bevételeket - adta hírül a közrádió.

Új lakás esetén 30 millió, használt lakás esetén 15 millió forint lesz az igénybe vehető támogatás, a szocpol és kamattámogatás együtt. A lakásépítési támogatás az kifejezetten új lakás vásárlására, építésére szolgál. Az otthonteremtési kamattámogatás használt lakás vásárlására, korszerűsítésére, felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan megvásárlásához is felhasználható lesz.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóre egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program - számolt be a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,

2020. Január 19. 05:00, vasárnap | Belföld

Italozás után kifosztotta apját egy 16 éves fiú

A rendőrök rövid időn belül elfogták azt 16 éves rimóci fiút, aki saját apjától vette el a pénzét.