Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 20. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Deol

Eredményes diáksport

Eredményes diáksport

Hajdú-Bihar megye az országos rangsorban 3. helyezést ért el a diákolimpiai összesítő pontversenyben.

Mint arról már korábban beszámoltunk, pénteken tartották Budapesten a 2008/2009-es tanév összesítése alapján az iskolai és diáksportban kiemelkedő tevékenységet végzett intézmények és felkészítő nevelőik, valamint a partner megyei önkormányzatok elismerési ünnepségét.

A díjátadón - több megyei iskola mellett - megyénk is elismerésben részesült. Az összesítő pontversenyben az általános és középiskolák együttes, elődöntőkben és döntőkben elért eredményei számítottak bele, így a végeredmény tekintetében, a tavalyihoz hasonlóan ismét a 3. helyet szerezte meg Hajdú-Bihar (Budapest és Bács-Kiskun mögött). A pontszámításba 65 különböző sportágban elért sikereket vettek figyelembe, melyek közül mi főként az atlétikában, az úszásban, a kézilabdában, a labdarúgásban és a röplabdában jeleskedtünk.

Szólláth Tibor, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke mai tájékoztatóján elsősorban az egyre inkább csökkenő presztízsű testnevelés-oktatás ellenére továbbra is elhivatott felkészítő pedagógusoknak mondott köszönetet, s rávilágított arra, hogy most már jól láthatóak az eredményei a megyei önkormányzat 2008-ban elfogadott új sportkoncepciós tervének, hiszen 2007-ben még csupán a 8. legjobb eredményt volt a miénk.
- A számok mögött komoly aktivitás van, s a fiatalok számára nagyon fontos a sportolás, hiszen ez nem csak testmozgást jelent, hanem egyfajta szocializációs folyamatként is értelmezhető - állapította meg Szólláth.

- A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat valóban sokat tesz a diáksportért, az utánpótlás-nevelésért - erősítette meg Kovács Zoltán, a megyei Diáksport Szövetség elnöke és Aszalós Imre, a megyei utánpótlás koordinátora.
- Elég csak azt megnézni, hogy szervezetünk legutóbb körülbelül 10 millió forintot kapott az önkormányzattól, ugyanannyit, amennyit az állam fordított az országos szövetség finanszírozására - tette hozzá Kovács.

A budapesti díjátadón az országos rangsor első 12 iskolája vehetett át jutalmat, megyénkből a 18 közép- és 25 általános iskola közül a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája, a Vénkerti Általános Iskola és a Fazekas Mihály Gimnázium képviselői. De emellett szép eredményt ért el a kisiskolák versenyében Báránd és Bodaszőlő is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.