Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 25. 09:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Enyhe idővel búcsúzik az év

Enyhe idővel búcsúzik az év

Enyhe idő várható az év utolsó hetében: karácsonykor akár 14-15 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet is lehet, majd szerdától kissé visszaesik a hőmérséklet, de így is általában 10 fok körüli maximumok várhatók, ennél hidegebbre csak a tartósan ködös területeken kell számítani. Szórványosan kialakulhat eső, zápor, a ködös tájakon ködszitálás és többfelé megerősödhet a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Karácsony első napján, hétfőn az ország déli felében akár több órára is kisüthet a nap, csapadékra nincs kilátás, ugyanakkor északon több és vastagabb lehet a felhő, csak kevés napsütés valószínű és jelentéktelen eső előfordulhat. A nyugatias szelet több helyen erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-15 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, szélvédett tájakon ennél hűvösebb idő lehet.

Karácsony második napján, kedden a ködfoltok megszűnése után gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lehetnek, de csapadék nem valószínű. Helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 8 fok között, a szélvédett tájakon 3 fok alatt alakul. Kora délutánra 7-14 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken és változóan felhős időre kell számítani több-kevesebb napsütéssel, majd este újra egyre többfelé képződik köd. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A hajnali mínusz 3 és plusz 5 fokról kora délutánra 5 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet kiterjedése a nap során csökken, de főleg északkeleten helyenként tartósan megmaradhat, míg másutt számítani lehet több-kevesebb napsütésre. A ködös tájakon előfordulhat szitálás. Megélénkül, a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban borult, ködös tájakon csak 3-7 fok várható.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, néhol előfordulhat eső, záporeső. Főleg reggel ködfoltokra is számíthatunk. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban mínusz 3 és plusz 7, kora délután 5-13 fok valószínű.

Szombaton általában közepesen felhős vagy erősen felhős idő várható, szórványosan esővel, záporral. Főként reggel ködfoltok is lehetnek. A déli, délnyugati szél néhol időként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és plusz 7, kora délután 5-13 fok között alakul.

Szilveszter napján, vasárnap jobbára erősen felhős, illetve borult időre van kilátás és több helyen eleredhet az eső, záporeső. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7, a maximum 4 és 12 fok között várható.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.