Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2010. Január 13. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: Deol

Előnyben az úszás

Előnyben az úszás

Sportfeladatokra 67,8 millió forintot tartalmaz Debrecen idei – 45,95 milliárd Ft főösszegű – költségvetési terve.

A cívisváros képviselő-testületének sportbizottsága szerdán 16 órától foglalkozik Debrecen 2010. évi költségvetésének koncepciójával. A tanácskozás eredetileg kedden este lett volna, de azt a Fidesz-frakció ülése miatt elhalasztották - mondta el érdeklődésünkre Asbóth Endre elnök.
A grémium előterjesztéséből megtudható: tavaly még 116,6 millió Ft jutott sportcélokra a városkasszából. Ennek az is oka, hogy az előző évben az önkormányzatnak - az állam hozzájárulása révén - még lehetősége volt arra, hogy 50 millió Ft-tal támogassa az élsportot és az utánpótlásképzést. Ez 2010-ben megszűnt.
Az idei büdzsé összeállításakor csökkenteni kellett a diák-, a verseny- és a szabadidősport támogatását. Ennek következtében a 67,8 millió Ft-os keretből a legnagyobb támogatást a sportuszoda-használat kapja (20 millió Ft) a várostól, ugyanakkor 10,8 millió Ft a "jussa" a Bocskai-bokszversenynek, míg 10-10 millió jut a szabadidősportra és a Debrecenben megrendezendő hőlégballon-világbajnokságra. Az intézményi diáksport 6 millió Ft támogatásra számíthat az önkormányzattól, a versenysportok pedig 5 millióra.
Mindezekből következően - miként Kovács Lászlóné gazdálkodási főosztályvezető hangsúlyozta - a Loki futballcsapata, valamint az élvonalban szereplő, többi sportszervezeteink idén nem kapnak pénzt ily módon az önkormányzattól.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 09:45, vasárnap | Sport

Gálamérkőzésen lett csoportelső férfi vízilabda válogatottunk

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra legyőzte a máltai csapatot,

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,