Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2010. Január 13. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: Deol

Előnyben az úszás

Előnyben az úszás

Sportfeladatokra 67,8 millió forintot tartalmaz Debrecen idei – 45,95 milliárd Ft főösszegű – költségvetési terve.

A cívisváros képviselő-testületének sportbizottsága szerdán 16 órától foglalkozik Debrecen 2010. évi költségvetésének koncepciójával. A tanácskozás eredetileg kedden este lett volna, de azt a Fidesz-frakció ülése miatt elhalasztották - mondta el érdeklődésünkre Asbóth Endre elnök.
A grémium előterjesztéséből megtudható: tavaly még 116,6 millió Ft jutott sportcélokra a városkasszából. Ennek az is oka, hogy az előző évben az önkormányzatnak - az állam hozzájárulása révén - még lehetősége volt arra, hogy 50 millió Ft-tal támogassa az élsportot és az utánpótlásképzést. Ez 2010-ben megszűnt.
Az idei büdzsé összeállításakor csökkenteni kellett a diák-, a verseny- és a szabadidősport támogatását. Ennek következtében a 67,8 millió Ft-os keretből a legnagyobb támogatást a sportuszoda-használat kapja (20 millió Ft) a várostól, ugyanakkor 10,8 millió Ft a "jussa" a Bocskai-bokszversenynek, míg 10-10 millió jut a szabadidősportra és a Debrecenben megrendezendő hőlégballon-világbajnokságra. Az intézményi diáksport 6 millió Ft támogatásra számíthat az önkormányzattól, a versenysportok pedig 5 millióra.
Mindezekből következően - miként Kovács Lászlóné gazdálkodási főosztályvezető hangsúlyozta - a Loki futballcsapata, valamint az élvonalban szereplő, többi sportszervezeteink idén nem kapnak pénzt ily módon az önkormányzattól.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 18:06, szerda | Belföld

A NAV ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat - közölte az adóhatóság a szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

2020. Augusztus 12. 17:05, szerda | Külföld

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az EU-tagországok külügyminiszterei

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal,

2020. Augusztus 12. 16:46, szerda | Sport

Rallycross: Eddig 100 százalékosak vagyunk!

Győztes gumi taktikával Luigi nyerte a második versenyt is az új Hybrid rallycross sorozatban.

2020. Augusztus 12. 16:04, szerda | Belföld

Magyarországon nem állt le a filmes élet

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak