Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 04. 16:12, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Elmarad a Miskolci Kocsonyafesztivál

Elmarad a Miskolci Kocsonyafesztivál

Idén mégsem tartják meg a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatta az MTI-t Rózsa Edit, a fesztivál alapítója kedden.

"A Kocsonyafesztivál jogtulajdonosaként és főszervezőiként az utolsó pillanatig mindent elkövettünk azért, hogy a rendezvényre 2014-ben is sor kerülhessen, de minden erőfeszítésünk ellenére nem tudtuk megakadályozni Magyarország egyik legnagyobb rendezvényének ellehetetlenítését" - írta a fesztivál alapítója, aki szerint a kialakult helyzetben a kocsonyafesztivál közönségével, partnereivel és támogatóival szemben felelőtlenség lenne megtartani a rendezvényt.
Rózsa Edit korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az idei rendezvény előkészítése tavaly február 22-én megkezdődött, már akkor beadták a 2014-es területfoglalási engedélykérelmet, amelyet azonban az önkormányzat elutasított, sőt, ugyanabban az időpontra ugyanazon a helyszínen Kocsonyacsafarsang néven egy másik rendezvényt szerveztek. Ezt a rendezvényt február 20-23-a között tartották meg Miskolcon.
A Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója februárban védjegybitorlás miatt keresetet is benyújtott a Fővárosi Törvényszékhez. A miskolci polgármesteri hivatal szerint keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította.
A Kocsonyafesztivált március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezték volna meg többek között Bródy János, a Técsői Banda, valamint Kocsis Andrea és Lukács Ádám balettművész fellépésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata