Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2010. Január 16. 16:32, szombat | Helyi
Forrás: Deol

Elismerés Hajdú-Biharnak

Elismerés Hajdú-Biharnak

A Magyar Diáksport Szövetség, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság a 2008-2009-es tanév összesítése alapján az iskolai és diáksportban kiemelkedő tevékenységet végzett intézmények és felkészítő nevelőik, vala

Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a legeredményesebb iskolák képviselőit, akik nemzetközi porondon is jól szerepeltek, - Jó eredményt elérni csak csapatmunkával lehet, ezért is örülhetünk a közös sikernek - húzta alá, hozzátéve, hogy szerettessék meg továbbra is a sportot a diákokkal.
Elismerő oklevelet és jutalmat 34 intézmény - köztük 14 alap, 14 közép- és hat kis iskola - kapott. Debrecenből a Vénkerti Általános Iskola, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola, valamint a Fazekas Mihály Gimnázium részesült a díjban.

Schmitt Pál, a MOB elnöke ünnepi köszöntője elején leszögezte: a jelenlévőkkel együtt ugyanazért fáradoznak, mégpedig a magyar ifjúság egészségéért, jó kedvéért. A megjelentekről azt mondta, missziót hajtanak végre, amiért jár a köszönet. - Legfontosabb, hogy a magyar gyerekek önbizalma, lelke, legyen rendben, ezért dolgozzunk mindannyian - hangsúlyozta az Európai Parlament alelnöke, aki ebben a minőségében is a sportért dolgozik. Lelkes és elhivatott önkormányzati vezetőkre, iskolaigazgatókra van szükség a sport fellendítésére, hiszen a sport kihat a teherbírásra és teljesítményre is. Éppen ezért a következő kormány stratégiai szerepet szán a sportnak - húzta alá Schmitt Pál.

A megyei önkormányzatok rangsorában a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az előkelő 3. helyen végzett. Az emlékplakettet Szólláth Tibor megyei alelnök és Kovács Zoltán, a Megyei Diáksport Szövetség elnöke vette át Schmitt Páltól és Deák Györgytől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 09:45, vasárnap | Sport

Gálamérkőzésen lett csoportelső férfi vízilabda válogatottunk

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra legyőzte a máltai csapatot,

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,