Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 16. 16:32, szombat | Helyi
Forrás: Deol

Elismerés Hajdú-Biharnak

Elismerés Hajdú-Biharnak

A Magyar Diáksport Szövetség, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság a 2008-2009-es tanév összesítése alapján az iskolai és diáksportban kiemelkedő tevékenységet végzett intézmények és felkészítő nevelőik, vala

Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a legeredményesebb iskolák képviselőit, akik nemzetközi porondon is jól szerepeltek, - Jó eredményt elérni csak csapatmunkával lehet, ezért is örülhetünk a közös sikernek - húzta alá, hozzátéve, hogy szerettessék meg továbbra is a sportot a diákokkal.
Elismerő oklevelet és jutalmat 34 intézmény - köztük 14 alap, 14 közép- és hat kis iskola - kapott. Debrecenből a Vénkerti Általános Iskola, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola, valamint a Fazekas Mihály Gimnázium részesült a díjban.

Schmitt Pál, a MOB elnöke ünnepi köszöntője elején leszögezte: a jelenlévőkkel együtt ugyanazért fáradoznak, mégpedig a magyar ifjúság egészségéért, jó kedvéért. A megjelentekről azt mondta, missziót hajtanak végre, amiért jár a köszönet. - Legfontosabb, hogy a magyar gyerekek önbizalma, lelke, legyen rendben, ezért dolgozzunk mindannyian - hangsúlyozta az Európai Parlament alelnöke, aki ebben a minőségében is a sportért dolgozik. Lelkes és elhivatott önkormányzati vezetőkre, iskolaigazgatókra van szükség a sport fellendítésére, hiszen a sport kihat a teherbírásra és teljesítményre is. Éppen ezért a következő kormány stratégiai szerepet szán a sportnak - húzta alá Schmitt Pál.

A megyei önkormányzatok rangsorában a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az előkelő 3. helyen végzett. Az emlékplakettet Szólláth Tibor megyei alelnök és Kovács Zoltán, a Megyei Diáksport Szövetség elnöke vette át Schmitt Páltól és Deák Györgytől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.