Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2010. Január 16. 16:32, szombat | Helyi
Forrás: Deol

Elismerés Hajdú-Biharnak

Elismerés Hajdú-Biharnak

A Magyar Diáksport Szövetség, az Önkormányzati Minisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság a 2008-2009-es tanév összesítése alapján az iskolai és diáksportban kiemelkedő tevékenységet végzett intézmények és felkészítő nevelőik, vala

Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a legeredményesebb iskolák képviselőit, akik nemzetközi porondon is jól szerepeltek, - Jó eredményt elérni csak csapatmunkával lehet, ezért is örülhetünk a közös sikernek - húzta alá, hozzátéve, hogy szerettessék meg továbbra is a sportot a diákokkal.
Elismerő oklevelet és jutalmat 34 intézmény - köztük 14 alap, 14 közép- és hat kis iskola - kapott. Debrecenből a Vénkerti Általános Iskola, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola, valamint a Fazekas Mihály Gimnázium részesült a díjban.

Schmitt Pál, a MOB elnöke ünnepi köszöntője elején leszögezte: a jelenlévőkkel együtt ugyanazért fáradoznak, mégpedig a magyar ifjúság egészségéért, jó kedvéért. A megjelentekről azt mondta, missziót hajtanak végre, amiért jár a köszönet. - Legfontosabb, hogy a magyar gyerekek önbizalma, lelke, legyen rendben, ezért dolgozzunk mindannyian - hangsúlyozta az Európai Parlament alelnöke, aki ebben a minőségében is a sportért dolgozik. Lelkes és elhivatott önkormányzati vezetőkre, iskolaigazgatókra van szükség a sport fellendítésére, hiszen a sport kihat a teherbírásra és teljesítményre is. Éppen ezért a következő kormány stratégiai szerepet szán a sportnak - húzta alá Schmitt Pál.

A megyei önkormányzatok rangsorában a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az előkelő 3. helyen végzett. Az emlékplakettet Szólláth Tibor megyei alelnök és Kovács Zoltán, a Megyei Diáksport Szövetség elnöke vette át Schmitt Páltól és Deák Györgytől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 18:06, szerda | Belföld

A NAV ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) ingyenes számlázóprogrammal és mobilapplikációval segíti a vállalkozásokat - közölte az adóhatóság a szerdán az MTI-nek küldött közleményben.

2020. Augusztus 12. 17:05, szerda | Külföld

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az EU-tagországok külügyminiszterei

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal,

2020. Augusztus 12. 16:46, szerda | Sport

Rallycross: Eddig 100 százalékosak vagyunk!

Győztes gumi taktikával Luigi nyerte a második versenyt is az új Hybrid rallycross sorozatban.

2020. Augusztus 12. 16:04, szerda | Belföld

Magyarországon nem állt le a filmes élet

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak