Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 26. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Ékszertervezésbe kezdett Natascha Kampusch

Ékszertervezésbe kezdett Natascha Kampusch

Régóta dédelgetett vágyát valósítja meg és ékszertervezésbe kezd Natascha Kampusch. Az osztrák lányt még tíz éves korában, 1998-ban rabolták el és nyolc éven át tartották fogságban egy ausztriai pincében.

Kampusch a saját életét szimbolizáló virágmotívummal díszített fülbevalókat és egy nyakláncot tartalmazó kollekciót szeptemberben mutatja be a nagyközönségnek. Az ékszerek 70 és 90 euró (22 ezer és 28 ezer forint) közötti összegbe kerülnek majd.

"Azt szeretném, ha az ékszereim örömet szereznének az embereknek, erőt adnának és a nőiességet sugároznák" - mondta Kampusch. A tervezés gondolata már hét éve foglalkoztatja Kampuscht, aki időközben egy aranyműves tanfolyamot is elvégzett.

Natascha Kampuscht 1998. március 10-én rabolta el Wolfgang Priklopil. Az osztrák lány 2006. augusztus 23-án szökött meg a pincéből, amely mindössze 8 km-re volt a lány családjának otthonától. Elrablója aznap öngyilkos lett. Az ügy nagy nemzetközi médiaérdeklődést váltott ki.

A lány később saját beszélgetős műsort indított, majd az elrablásának történetéről könyv és film és megjelent. Azóta próbál "normális életet" élni, ének- és lovaglóórákra jár, letette az érettségit és a menekültek ellátásában is segítséget nyújt. Szabadulása 10. évfordulójára újabb könyvet adott ki, hogy tisztázza a tényeket. Elmondása szerint hasznos tagja szeretne lenni a társadalomnak és nem akar az állam terhére válni.

A 29 éves fiatal a napokban a német Bunte magazinnak úgy nyilatkozott, hogy állandó kapcsolatról, gyerekekről, házról, gyümölcsöskertről és úszómedencéről ábrándozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.