Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

Kiváló referenciának bizonyult a munka elvégzéséhez a több évtizedes építőipari tapasztalat és több egyházi ingatlan, templom felújítása – mondta Jánosik Lajos cégvezető.

A több lábon álló és takarítási ágazatban piacvezető, évi 15 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalat építőipari ágazata közle 50 százalékkal részesül az összbevételekből. Összesen 100 000 négyzetméter épületfelújítást, 200 fő munkavállalóval, 500 000 ledolgozott munkaórával tudhatnak maguk mögött. Mezőkövesden görögkatolikus templomot, Miskolcon új református templomot és gyülekezeti házat építettek, Budapesten református óvodát újítottak fel, a borsod megyei központban a Görögkatolikus Általános iskola épületét alakították át, illetve bővítették.
A településképi jelentőségű ikerház egyik fele a munkálatok során is működő intézményként funkcionált. Ez nehezítette a kivitelezést. Az épület másik fele teljes felújítást igényelt. Megerősítették a szerkezeti falakat, új vasbeton födémet építettek. Különleges építészeti megoldásként a födémszintet mintegy 1.2 méterrel lejjebb kellett süllyeszteni, hogy a tetőtér beépíthető legyen. Új padlók, válaszfalak épültek, ami együtt járt a gépészeti és elektromos rendszer átalakításával. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a homlokzatot. Az épület rehabilitációját úgy kellett megoldani, hogy ingatlan eredeti külső homlokzati képe, tömegaránya, tetőformája ne változzon meg. Az építkezésen átlagosan 10-12 munkás dolgozott és fél év alatt sikerült befejezni a munkákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat