Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 05. 08:20, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Dugattyús kompresszor – megoldás hobbifelhasználóknak

Dugattyús kompresszor – megoldás hobbifelhasználóknak

A kompresszorok kínálata bár nem túl sok különböző modellt számlál, mégis képes lefedni a legtöbb felhasználói igényt.

Emellett az is igaz, hogy nem csak az ipari szereplőknek lehet szükségük sűrített levegőellátásra. Így a hobbi- és barkács felhasználók sem maradnak opció nélkül.

A kínálat halmazai

A kompresszorok is természetes részei voltak annak a technológiai fejlődésnek, mely az elmúlt évtizedeket jellemezte. Habár a készülékek jelentős múltra tekintenek vissza, az elmúlt 50 év óriási fejlesztéseket és új modellek egész sorát hozta el. Technológiák jöttek és mentek, a kompresszorok kínálata pedig mára két nagyobb halmazra osztható: dugattyús kompresszorok és csavarkompresszorok. E két halmaz készülékei pedig meglehetősen simán tagozódtak be a felhasználási területek alapján.

A szakadék meglehetősen nagynak tűnik a két típus készülékei között, ám ezt elsősorban a működési elv különbsége okozza. A csavarkompresszorok a folyamatos nagy teljesítményüknek köszönhetően főleg közepes és nagyipari felhasználók számára jelentenek megbízható megoldást. Ezek a készülékek ennek megfelelően felsőbb árkategóriát is képviselnek. A dugattyús kompresszorok ettől szerényebb műszaki adottságokkal rendelkeznek, mely ugyanakkor abszolút képes kielégíteni a hobbifelhasználók igényeit.

Egyszerű és gazdaságos gázsűrítés

Az, hogy miért éppen a dugattyús kompresszor lett a hobbifelhasználók elsőszámú választása könnyen megmagyarázható. A válasz mindenképpen a működési elvben keresendő. Ezekben a készülékekben a levegő sűrítését és szállítását egy vagy két dugattyú végzi, a hajtásért pedig elektromos vagy éppen robbanómotor felel. Ez a technológia rövidebb, szakaszos használatra alkalmas, hiszen a túlhevülés miatt időnkénti üzemszünet szükséges. E tulajdonsága miatt az iparban nem igazán jól alkalmazható, ám barkács célokra továbbra is kiváló.

A technológia szerényebb műszaki képességei ugyanakkor egy igazán költséghatékony és gazdaságos megoldást jelentenek az egyszeri felhasználók sűrített levegő igényeire. Egy dugattyús kompresszor üzemeltetése, karbantartása és szervize egyaránt olcsón megoldható, így ezek a készülékek több, mint optimális megoldást jelentenek a hétköznapi használatra. Az alkalmazási területei pedig ettől függetlenül meglehetősen sokrétűek.

Kompresszor a ház körül

A dugattyús kompresszor számos ház körüli feladatban nyújthat nélkülözhetetlen segítséget. Emellett pedig akár kisebb műhelyek napi feladatainak elvégzését is támogathatja. Ha a kompresszorhoz kötődő teendőkre gondolunk, elsőként a különböző levegővel töltött tárgyak, eszközök jutnak eszünkbe. Egy autógumi, vagy épp bicajkerék felfújása evidens tevékenység, ám emellett is nagy hasznát vehetjük egy gázsűrítőnek.

Autómosás, kerti járólapok, felületek tisztítása, különböző takarítási munkák is mind-mind a dugattyús kompresszorok feladatköréhez sorolhatók. Sőt, bizonyos kiegészítők alkalmazásával akár különféle festési, fényezési munkákat is kivitelezhetünk. Ez utóbbi remek lehetőséget nyújthat például autószereléssel vagy épp kozmetikával foglalkozó cégek számára. A dugattyús kompresszor tehát bár ház körüli eszköz, akár vállalkozásunkat is segítheti a mindennapokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.