Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 14. 07:07, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Döntött az EU: felfüggesztik a Magyarországnak szánt forrásokat

Döntött az EU: felfüggesztik a Magyarországnak szánt forrásokat

Jóváhagyták az uniós pénzügyminiszterek, hogy jövő évtől felfüggesztik hazánk kohéziós támogatásának közel egyharmadát.

Arról is döntöttek ugyanakkor, hogy amennyiben a kormány teljesíti az Európai Bizottság elvárásait, az intézkedést már júniusban hatályon kívül helyezik.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa döntött a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások közel egyharmadának felfüggesztéséről. Eszerint, ha hazánk nem teljesíti az Európai Bizottság (EB) túlzottdeficit-eljárásban megfogalmazott elvárásait, akkor 2013. január elsejétől 495 millió euró (körülbelül 143 milliárd forint) kohéziós forrástól eshetünk el - értesült a hvg.hu.

Viszont az EU június 22-én tart egy felülvizsgálatot, és ha a kormány addig teljesíti az elvárásokat, akkor lekerülhet a napirendről a támogatások felfüggesztése.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa az Európai Bizottság javaslatára döntött a kohéziós támogatások befagyasztásáról Brüsszelben. Az EB azt várja el, hogy a kormány fenntartható hiánycsökkentő lépéseket tegyen, ugyanis Magyarország 2004 óta egyszer sem teljesítette a túlzotthiány-eljárásban tett brüsszeli ajánlásokat és a költségvetési hiány jövőre is meghaladja az uniós 3 százalékos küszöbértéket. Az EB legfrissebb számításai szerint idén 3, 2013-ban viszont akár 3,6 százalékos is lehet a magyar költségvetési hiány a GDP-hez mérten, vagyis közel 200 milliárd forintos lyukat kellene jövőre betömnie a kormánynak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.