Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 18. 09:13, hétfő | Helyi

Debrecen bálja 2010

Debrecen bálja 2010

Hagyományosan Debrecen Város Báljával kezdődött el a báli szezon a városban. Idén már tizedik alkalommal rendezték meg a mulatságot 2010. január 16-án.

A jubileumi estén a résztvevők ételkülönlegességek és kulturális programok között válogathattak a Kölcsey Központban. A szombat esti rendezvényre mintegy 800 vendég érkezett.
Cigányzenével fogadták a vendégeket a Kölcsey Központban. Az előtér és a nagyterem zsúfolásig megtelt vendégekkel. A debreceni báli szezon minden évben Debrecen Város Báljával kezdődik. Idén Balatonfüredről is érkeztek vendégek.
- Egyértelműen látszik, hogyha Debrecenbe jövünk, hogy ez az ország egyik kulturális fellegvára, infrastrukturális helyzete kiváló az itteni programok alapján - hangoztatta köszöntőjében Bóka István, Balatonfüred polgármestere.
Debrecen és Balatonfüred már 2009-ben a virágkarnevál és az Anna-bál kapcsán együttműködött. A közös munka idén is folytatódik. A bálon a balatonfürediek balaton-felvidéki borokkal és cukrászkülönlegességekkel kedveskedtek a vendégeknek.
A bécsi keringő már hagyomány a bálon. Idén először azonban a város mind a 32 középiskolájából táncolt egy-egy pár. A keringőt Kósa Lajos polgármester köszöntője követte. Az idei bálon mintegy 800 vendég vett részt. Voltak köztük évről évre visszatérő, közismert emberek is.
- Egyre élénkebb, egyre aktívabb a város. Öröm ezt látni, együtt csinálni, jönni-menni ezzel a forgataggal, a barátokkal, ismerősökkel, kapcsolati rendszerrel, amiről egy bál szól - vélekedett Pálffy István újságíró.
A bálon a hajnalig tartó jókedvről Solymos Tóni, Kovács Kati, Komár László és Mészáros Árpád Zsolt gondoskodott. Az emeleti bálteremben pedig mixershow, rulettasztal és stand-up comedy várta a vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.