Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2017. Április 28. 13:00, péntek | PR

Debrecen ingatlanpiaci helyzete is pozitív változás előtt áll

Debrecen ingatlanpiaci helyzete is pozitív változás előtt áll

Nagyon sokan keresnek eladó ingatlant Debrecen területén is. Sok olyan terület figyelhető meg, amely napról-napra felkapottabb. Természetesen az új építésű ingatlanok vezetik a listát, de a szép állapotú -

azaz erőteljesen felújított otthonok is nyerő helyzetben vannak.

2016-ban Debrecen volt az egyik olyan város Magyarországon, ahol nagymértékben emelkedni tudtak a lakásárak. Ez köszönhető egyre növekvő népszerűségének is. Ebben az évben valószínűleg újabb emelkedésről számolhat be majd az ingatlanpiac.

Hol érdemes lakás vásárolni Debrecenben?

Azok, akik éppen lakásvásárlás előtt állnak és pontosan Debrecenben keresnek lakást nézzenek bátran körül az új építésű lakások között. A Nyulas városrészen gyönyörű 80 négyzetméter körül 3+1 szobás lakást vásárolhatunk megfizethető áron.
Ez a lakás az Egyetemek környékén található meg, ezért még befektetésnek is kiváló. Ha most otthonunknak választjuk a későbbeikben nyugodtan kiadhatjuk egyetemistáknak is, vagy külföldieknek. A mindössze 6 lakásos társasházban nem kell túl sok szomszéddal sem számolni és az ingatlanhoz még garázs is tartozik. A garázsokér ugyan külön kell fizetni, de valószínűleg ez jobban megéri, mint minden nap azon idegeskedni, hogy mire hazaérünk a munkából vajon lesz-e az utcán ingyenes szabad parkolóhely. Nem kell Az eladó lakások Debrecenben szép számmal megtalálhatók az otthontérkép oldalán, ezért érdemes alaposan körülnézni.

Mire érdemes figyelni új lakás vásárlásakor?

Akik új lakás vásárlásán gondolkodnak, mindenképpen nézzék meg a megfelelő vízszigetelést, a beépített nyílászárókat, a hang és hőszigetelést. Nagyon sok esetben lehet találkozni, olyan új építésű otthonokkal ahol bizony repedéseket lehet találni. Ezeket érdemes alaposan is szemügyre venni. ha úgy érezzük, hogy itt bizony statikai gondok lehetnek, akkor inkább engedjük el ezt a lehetőséget és nézzünk körül máshol is.A repedések minden esetben azt jelzik, hogy mennyire mozog a ház, de ez utalhat arra is, hogy az alapozás után nem vártak kellő ideig és nagyon gyorsan húzták fel a falakat. Persze nem szabad azonnal aggódni, hiszen majdnem minden új építésű lakásnál lehet ilyen repedéseket találni.
Talán az a legésszerűbb megoldás, hogy ilyenkor viszünk magunkkal egy szakembert vagy valakit az ismerőseink köréből, akik értenek is ehhez. Sok esetben a lakóparkok műszaki kialakítását és a szolgáltatások körét is érdemes szemügyre venni. A prémium kategóriás lakóparkoknál sok esetben az üzemeltetési költségek sem túl olcsók. Plusz költséget jelenthet a fittness terem vagy a wellness részleg használata, a 24 órás portaszolgálat. Ezeket a költségeket általában a közös költségekbe építik be, így erre az összegre érdemes még vásárlás előtt rákérdezni.Ezeken felül pedig érdemes rákérdezni, hogy milyen további költségekkel kell majd számolni beköltözés előtt. Egy ingatlan vásárlás nem csak a vételár megfizetéséből áll, hiszen az eladó lakásokat egyéb díjak is terhelik. Ilyen lehet az ügyvédi költség, a földhivatali díj, az esetleges ingatlanközvetítői jutalék és természetesen az illetékfizetési kötelezettség.

Nagyon alaposan meg kell gondolni minden egyes vásárlást és teljes költségvetést készíteni. Ha a vásárláshoz még hitelt is fel kell venni, akkor még fontosabb, hogy tisztában legyünk azzal mennyi lesz a lakás teljes bekerülési ára. Amikor úgy érezzük, hogy tényleg minden információ a birtokunkban van, akkor fizessük ki álomotthonunk vételárát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.