Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 16. 13:04, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta Zrt., a belföldi futárcégek közül elsőként a nemzetközi tendenciákat követve - jelentette be Szarka Zsolt, a társaság vezérigazgatója újságírók előtt a csomagautomata bemutatóján pénteken a fővárosban, az Örs vezér téren.

A társaság vezérigazgatója közölte: a Magyar Posta 26 helyen helyezett üzembe a csomagokat kiadó automatákat, Budapesten 8 forgalmas csomópontban, és 18 vidéki városban, például Győrben, Pécsen, Kaposváron, Szolnokon, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben.
Szarka Zsolt elmondta: a fejlesztést azért hajtották végre, mert az elmúlt öt évben Magyarországon folyamatosan - évente 4 százalékkal - bővült a csomagpiac. A Magyar Posta esetében ez a növekedés az átlag kétszerese, 8 százalék volt évente.
Emellett a Magyar Posta figyelembe vette azt a nemzetközi tendenciát, hogy ott, ahol erre lehetőség van, a kézbesített csomagok mintegy 50 százalékát az ügyfelek délután 18 és reggel 6 óra között veszik át, vagyis igény van ezen a területen a 24 órás szolgáltatásra. Ezért vezette be ezt a kényelmi szolgáltatást a Magyar Posta is az országban.
A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a csomaglogisztika területén a posta Magyarországon 32 százalékos részesedéssel piacvezető.
Az MTI kérdésére Szarka Zsolt elmondta: a csomagatomaták beszerzése és telepítése az országban a társaságnál 430 millió forintos projekt. Ebben 35 csomagautomata üzembe állítása szerepel. Így további csomagautomaták üzembe helyezése is várható a már működők mellett.
A csomaglogisztika a posta éves árbevételének mintegy 10 százalékát adja. Ez több mint 15 milliárd forint, és növekvő tendenciát mutat.
Beszélt arról is, hogy a Magyar Posta ügyfelei jelenleg az előre kifizetett csomagokat tudják átvenni az automatákon keresztül, ám az automaták várhatóan még ez év nyarán alkalmasak lesznek - a POS terminálokon keresztül - a bankkártyás fizetésre is. Így lehetőség lesz a csomagautomatáknál a csomagfeladásra, valamint az utánvéttel való csomagkiadásra is.
Megemlítette: a csomagautomatákból a küldemények 48 órán át vehetők fel. Ezt követően a fel nem vett csomagokat az automatához legközelebbi postán lehet átvenni. A küldemények biztonságát a csomagautomatákban acéllemezből készült rekeszek biztosítják. Emellett az automatába beépített távfelügyeleti rendszer és kamera is garantálja a biztonságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során