Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 21. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Csalás miatt előzetesbe került két ember egy ismert webáruház ügyében

Csalás miatt előzetesbe került két ember egy ismert webáruház ügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság két gyanúsított előzetes letartóztatását csütörtökön.

A gyanú szerint az egyik ismert webáruház mögött álló cég nem vallotta be, illetve nem fizette be az általános forgalmi adót (áfát) az Európai Unió (EU) területéről származó, belföldön értékesített árucikkek után.
A Fővárosi Törvényszék hétfői közleményében felidézte: a Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta a kedden őrizetbe vett két gyanúsított letartóztatását.

A gyanú szerint az egyik ismert magyar webáruház mögött álló cég az EU területéről származó, egy cégláncolaton keresztül beszerzett, majd belföldön értékesített árucikkek után az áfát nem vallotta be, illetve nem fizette be. A gyanúsítottak vezető szerepet játszottak a cégláncolat működtetésében és irányításában, amit jelentések, házkutatásról és lefoglalásról készült jegyzőkönyvek is alátámasztanak.

A nyomozó hatóság kedden nagyszabású akciót kezdett az ügyben érintett cégeknél, a nyomozás még tart.

A gyanúsítottak korábban a büntetőeljárásban érintett cégeknél voltak bejelentve, és ezeket feltehetőleg bűncselekmény elkövetéséhez használták. A nyomozás jelenlegi adatai szerint nem is volt legális jövedelmük, elsősorban bűncselekményből szerzett haszonból éltek. Egyikük büntetett előéletű, a gyanú szerinti bűncselekményeket is felfüggesztett börtönbüntetés és pártfogói felügyelet, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezért a bíróság szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszék közleményében.

A Mall.hu kedden jelentette be, hogy telephelyét a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV), valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai ellenőrzik, ezért a megrendeléseket nem tudják teljesíteni. A cég MTI-hez eljuttatott akkori közleménye szerint egy munkavállalójuk tevékenységével összefüggésben kezdeményezte a NAV és az NNI a helyszíni vizsgálatot kedden.

A NAV szerdai közleménye szerint az országos, kétszázharminc helyszínen indított akcióban leleplezett bűnszervezet 4,5 milliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul olyan árucikkek után, amelyeket többi között webáruházaknak adtak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni