Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Több mint 200 program várja július 25. és 29. között az ötödik debreceni Campus Fesztivál látogatóit.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte a metálban utazó finn csellósokat, az Apocalyptica zenekart, a Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált N.O.H.A., formációt, a Vancouverből érkező Real McKenziest, de ott lesz a Nagyerdőben a Tankcsapda, a Republic, a Magna Cum Laude vagy a Quimby is.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte: a városban élők körében is igen kedvelt a Campus Fesztivál, a látogatók fele debreceni vagy környékbeli.
Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora szerint az egyetemnek is fontos a rendezvény: mintegy ötszáz hallgatójuk aktívan részt vesz a szervezésben, a bérletesek fele pedig az egyetem hallgatója. A rektor kiemelte, hogy a zenei programok mellett várják a résztvevőket a "nyelvek utcájába", ahol a kultúra, a nyelvismeret, az Atommagkutató Intézet kutatóinak közreműködésével pedig a tudomány kap kitüntetett szerepet a fesztiválon.
A Campus egyik emblematikus helyszínén, a Nagyerdei Stadion melletti víztoronyban tartott sajtótájékoztatón Fábián István bejelentette: az idén megkezdik az egyetem tulajdonában lévő torony rekonstrukcióját, ahol kilátót is kialakítanak.
Lukács László, a Tankcsapda frontembere fergeteges bemutatkozó koncertet ígért a debreceni Nagyerdőbe érkezőknek. Mint elhangzott, az együttes kedden stúdióba vonult az új lemezanyag felvételeire.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a gyönyörű természeti adottságok mellett igényesen kiépített infrastruktúra, jól felszerelt kemping, melegvizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltőállomás, kerékpár-megőrző, internetkamion, és az eddigi évek tapasztalatai alapján még több vendéglátóhely várja a nulladik naptól sátrazókat.
A fesztivál a kiemelt biztonságra is törekszik: a természetvédelmi terület épségére önkéntesek, a fesztivál látogatóira kiemelt biztonsági szolgálat vigyáz. A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vigyázzák a fesztivál és a környék nyugalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.