Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 25. 14:13, péntek | Helyi
Forrás: MAGYAR VÖRÖSKERESZT HB-i. szervezet

Büszkék véradó alkalmazottaikra

Büszkék véradó alkalmazottaikra

A fiatalokat ösztönzi a véradásra a debreceni Tudásparkban működő vállalat, az idősebb, sokszoros donorokat megbecsüli.


Tavaszi véradónapra hívta alkalmazottait az IT Services Hungary Kft. május 25-én 9 órától a vállalat debreceni telephelyén, a Tudásparkban. Előzetesen 58-an jelentkeztek az akcióra, de a véradás napján folyamatosan érkeztek mások is. Délig 42 alkalmazott adott vért, a kihelyezett véradás 16 óráig tartott. A bátorságot és önzetlenséget csokoládéval, üdítővel honorálta a cég, melynek debreceni központja öt éve – megnyitása óta – szervez véradásokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével.


A vérellátásért munkálkodók egyik fő ügye – amellett, hogy szinten tartják a vérkészletet – a fiatalítás. A vállalat többszörösen is nagy szolgálatot tesz a vérellátás ügyéért, hiszen rendszeres munkahelyi véradást szervez fiatal alkalmazottainak, és az elmúlt év novemberében támogatta a megyei Vöröskereszt véradóünnepségeit, segítve, hogy a szervezet méltó módon kitüntethesse a megyében élő, sokszoros véradókat. A fiatalokat tehát bevonja a véradók táborába, az idősebbeket pedig megbecsüli.
A vállalatnál dolgozók számítanak arra, hogy félévente vért adhatnak munkahelyükön, hisz’ az IT Services 2010-től rendszeressé tette a véradónapokat. 2011 őszén 46 munkatárs adott vért, hogy ezúton segítse ismeretlenül is bajba jutott embertársait. Félévvel korábban 70-en, 2010 őszén 50-en nyújtották segítően karjukat.
„Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen alkalmakkor is számíthatunk munkavállalóinkra” – hangsúlyozta Nagykálnai Andrea, az IT Services Hungary kommunikációs vezetője. „A társadalmi szerepvállalást érintő kezdeményezéseinkbe igyekszünk a nálunk dolgozókat is bevonni, és olyan akciókat szervezni, amely nem csak vállalatunk számára hasznos. Ezért döntöttünk úgy, hogy véradások rendszeres szervezésével segítünk környezetünkön” – fűzte hozzá.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.