Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 30. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővül az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek száma

Bővül az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyeinek száma

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány több céggel is tárgyal az új Erzsébet-utalványok elfogadásáról-írja a Világgazdaság. Majthényi László, az Alapítvány főtitkárára azt mondta, a cél az, hogy a jövőben minél többen igénybe tudják venni az utalványt, ezért további tízezer elfogadóhelyet szeretnének bevonni február közepéig.

A bővítésre mindenképpen szükség lesz, hiszen például az 51,17 százalékos adóteherrel bíró ajándékutalvány a szerződött szolgáltatóknál többek között műszaki cikk, lakberendezés, könyv, ruha, játék és utazás vásárlására is felhasználható lesz. A minimálbér 30 százalékáig, 29 400 forintig juttatott iskolai Erzsébet-utalvány 35,7 százalék adóteher mellett adható. A szelvény felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig.

A szabadidő Erzsébet-utalvány pedig a nem pénzben kapott juttatások közül adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben nyújtott, sportesemény vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére vonatkozó juttatás.

Az Erzsébet-utalvány nem a SZÉP-kártya riválisa akart lenni a profilbővítéssel, csak kihasználtuk a törvény adta lehetőségeket” – fogalmazott Majthényi László. Mindenesetre felmérések szerint az idén a béren kívüli juttatásokat adó cégek 98 százaléka tervez étkezési Erzsébet-utalványt biztosítani dolgozói számára, különböző keretösszegben. Többségük vélhetően kihasználja az idén megemelt 8000 forintos kedvezményes adózású keretösszeget. Így azonban a plasztiklapra kevesebb juthat, ugyanis a cégek által nyújtott cafeteria keretet könnyen ki lehet meríteni a megemelt Erzsébet utalvánnyal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;