Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 09. 16:15, kedd | Helyi

Böszörményi kártyások

Böszörményi kártyások

A Hajdúböszörmény kártya igénylésére 2009. július 20-a óta van lehetőség, mely számos kedvezményre jogosítja fel Hajdúböszörmény város lakóit.

A tulajdonosok például olcsóbban vásárolhatnak jegyet színházi előadásokra, sportrendezvényekre, az uszodába és kevesebbet kell fizetniük az internet- és a kábelszolgáltatásért is.

A helybeliek kártyaigényüket a Tisser Kft. hajdúböszörményi irodájában (Bocskai tér 4. szám) jelenthetik be. Elektronikus adatrögzítés és szerződéskötés után a kártyát helyben készítik el és adják át. Mindössze a lakcímkártyára van szükség, így kényelmesen, pár perc leforgása alatt juthat hozzá mindenki a kedvezményekre jogosító irathoz.

Az első Hajdúböszörmény kártya mindenki számára ingyenes, azonban annak elvesztése esetén a pótkártya költségét (400 Ft-ot) az igénylő köteles megfizetni.
Az, aki 2009-ben kiváltotta a kártyáját, ingyenesen érvényesíttetheti a Tisser Kft. irodájában. Az érvényesítés az új érvényességi időt tartalmazó - UV védett fóliával ellátott - matricával történik. (A Tisser Kft. tervei szerint a kártya formai megjelenésének jelentős módosulásáig lehetne használni az első alkalommal előállított kártyákat, minden évben ingyenes érvényesítési lehetőséggel. Előreláthatóan ez 2012-ig így működne.) Az új igénylők természetesen az adott évi, új dizájnú kártyát kapják.

Az indulás óta a Hajdúböszörmény kártya roppant sikeresnek mondható. Eddig csaknem 870 darabot gyártottak le, napi átlagban 7-10 igényt rögzítenek, így február végére a kiállított kártyák száma elérheti az 1000 darabot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma